Mirii din ziua de azi sunt atenți și ei la micile detalii care pot transforma nunta într-una memorabilă: locația, solistii de muzica populara si usoara pentru nunta și multe altele.

Dacă tocmai ai cerut-o în căsătorie pe iubita ta și începeți să faceți lista cu cele necesare pentru una dintre cele mai importante zile din viața voastră de cuplu, iată câteva idei de care să nu uiți atunci când îi vii în ajutor.

În marea agitație a pregătirilor se poate să vă scape anumite lucruri, însă te poți întoarce oricând la noi să verifici ce ți-a scăpat din vedere.

Detalii despre nuntă în care e necesar să te implici

Sunt mult mai multe, desigur, însă trebuie să le abordezi pas cu pas.

1. Invitațiile de nuntă

Evenimentul este unul în care amândoi sunteți sărbătoriți, nu doar unul dintre voi.

De aceea și invitațiile, primul contact pe care îl au viitorii oaspeți cu evenimentul, trebuie să fie unele care vă reprezintă.

Unele perechi de miri aleg să facă un model pentru prieteni, care să fie mai ieșit din comun față de cele clasice și unul pentru familie, rude și prieteni ai părinților sau, în alte cuvinte, obligații.

Oricare ar fi alegerea voastră, este important să colaborați la partea de design cu cineva care înțelege ce doriți să transmiteți cu ajutorul invitațiilor.

2. Muzica

Oaspeții de la nuntă vin atât din partea miresei, cât și din partea mirelui.

Este deosebit de important ca muzica să satisfacă toate gusturile celor prezenți la eveniment.

Dacă alaiul este unul mai în vârstă, atunci probabil vor prefera muzica populară. Dacă, însă, este format din persoane mai tinere, vor alege ca preferată muzica ușoară. Aceste gusturi pot fi împăcate invitând la nuntă o formație care să vină cu atât cu un interpret de muzică populară, cât și cu unul de muzică ușoară. Sau doar câte unul, în funcție de invitați. Orice ați alege, e important să te implici, căci va fi o petrecere unde îți vei dori și tu să te simți bine.

Mai mult decât atât, un avantaj pe care o formație ți-l aduce este că vine însoțită de un DJ care să acopere momentele în care interpreții iau pauză: la intrarea și la ieșirea de la eveniment; în timp ce se servește mâncarea sau oricând aleg mirii că nu este un moment de dansat în program.

3. Locația

Locația este din nou un aspect important al oricărei nunți, deoarece și aceasta trebuie să vă reprezinte. Poate candelabrele mari și impozante nu sunt stilul vostru și atunci cu siguranță nu veți alege așa o sală.

Poate că petrecerea la piscină sau la grădină este mult mai pe placul vostru și veți căuta un restaurant sau o pensiune care să îndeplinească cerințele voastre, chiar dacă nu este în buricul târgului.

Locația nunții este importantă pentru că va asigura și vibe-ul vostru pe durata întregului eveniment. Așa că alegeți una memorabilă!

4. Îmbrăcămintea

Mirele și mireasa sunt văzuți ca cele mai elegante persoane de la nuntă, iar toată atenția le este acordată lor.

Ce faci însă dacă logodnicei tale nu i se potrivește rochia tip prințesă și nici ție pantofii eleganți?

Atunci alegi tu cu ce dorești să te îmbraci și partenera ta la fel. Nimeni nu trebuie să vă impună cum să arătați în ziua voastră cea mare, deoarece nimeni dintre cei prezenți nu este în papucii voștri.

Dintre toate elementele care fac din nuntă un eveniment memorabil, probabil îmbrăcămintea pe care o alegeți este cea care va da tot mood-ul zilei sau al serii: e preferabil să fie lejeră, în așa fel încât să aveți chef să stați doar pe ringul de dans și să nu fie o discrepanță mare între hainele alese și stilul vostru obișnuit.

5. Detalii de decor

Știm, ți se pare că ne repetăm, însă nunta trebuie să fie o oglindă a voastră. Tocmai de aceea și micile detalii legate de decor trebuie să oglindească o pasiune comună a voastră.

Acestea sunt strict legate de tematica nunții și de locație, însă, oricare ar fi opțiunile voastre, suntem siguri că veți găsi una care să fie întocmai așa cum ați visat. Dacă aveți pasiuni diferite, le puteți include pe amândouă într-o temă mixtă. Cine spune că motocicletele și bujorii nu fac casă bună?!

Poate nu te interesează schema de culori sau rochiile domnișoarelor de onoare, însă și tu, în calitate de mire, e bine să te implici în părțile esențiale ale nunții, deoarece este un eveniment la fel de important și pentru tine ca și pentru mireasă, contrar credințelor populare, că ar fi un eveniment dedicat numai miresei. 

Credite foto: unsplash.com