În continuare, descoperi cinci idei de reamenajare a unei băi mici, fără a face mari schimbări, care pot fi destul de costisitoare. Rezultatul final te va surprinde și aproape nu îți va veni să crezi că aceea este baia ta mică, în care ai suficient spațiu pentru tot ceea ce îți dorești. 

1. Optează pentru un blat de chiuvetă 

Într-o baie mică, fiecare colțișor contează, așa că este recomandat să te ajuți de spațiul din jurul chiuvetei. Astfel, în loc de un lavoar mare și un corp de mobilier dedesubtul lui, poți alege un blat și o chiuvetă mai mică. Astfel, poți păstra pe blat diverse produse de îngrijire, economisind spațiu prețios. De asemenea, sub chiuvetă poți pune un alt corp de mobilier, în care să păstrezi hârtia igienică, prosoape sau alte produse de îngrijire ori de curățenie. 

Un blat de chiuvetă îți oferă și alte avantaje, cum ar fi: 

  • rezistență la umiditate;
  • curățare facilă;
  • folosirea eficientă a spațiului disponibil; 
  • poți alege dintre numeroase modele ușor de integrat în orice design; 
  • durabilitate; 
  • preț accesibil; 
  • ușor de montat; 
  • practic și eficient. 

Dincolo de toate aceste aspecte, când vine vorba despre reamenajarea unei băi mici, este important să optezi pentru o paletă cromatică simplă și în nuanțe care dau senzația de spațialitate și luminozitate. Așadar, este indicat să alegi un blat de chiuveta pentru baie in culori deschise și mobilier multifuncțional și să te folosești de designul pe verticală. 

2. Înlocuiește cada cu o cabină de duș

Pentru a eficientiza spațiul dintr-o baie mică, este de preferat să optezi pentru o cabină de duș. Astfel, vei economisi spațiu, unde poți pune un calorifer, mașina de spălat sau altă piesă de mobilier necesară în baie. 

În funcție de caracteristicile băii, poți opta pentru o cabină de duș pătrată sau semi-rotundă, pe care să o montezi pe colț. În acest mod, vei utiliza eficient spațiul disponibil și baia va arăta elegant. În plus, poți alege un model cu hidromasaj și să beneficiezi de un minispa, chiar la tine acasă.

3. Montează dulapuri suspendate, cu oglindă încorporată

Într-o baie mică, este bine să optezi pentru mobilier multifuncțional, pentru a economisi cât mai mult spațiu. Astfel, poți monta dulapuri suspendate, cu oglindă încorporată sau care au uși cu oglinzi. Aceasta, ca să înlocuiești clasica și inestetica policioară de sticlă, cu toate produsele de îngrijire la vedere.

Vei obține, astfel, un aspect mai elegant al băii și mai mult spațiu pentru depozitare. În plus, produsele de îngrijire vor fi protejate de abur și vor fi la îndemână ori de câte ori ai nevoie de ele. 

4. Alege un vas de toaletă suspendat 

Pentru a economisi spațiu și a da impresia de spațialitate, un vas de wc suspendat, cu rezervor încastrat în perete, poate fi o soluție. Dincolo de faptul că vei economisi suprafața sub el și în jurul acestuia, ceea ce va schimba total aspectul băii, vei putea și igieniza mai ușor zona în care este montat. 

5. Optează pentru o mașină de spălat încorporabilă 

Nu în ultimul rând, îți mai dăm o idee legată de mobilierul multifuncțional. Dacă optezi pentru a avea mașina de spălat în baie, poți alege și un model încorporabil. Pe piață există dulapuri special concepute pentru mașina de spălat, în care poți pune prosoapele, hârtia igienică, produsele de curățenie și așa mai departe. În felul acesta, chiar dacă baia e mică, te vei putea bucura de un spațiu de depozitare elegant și nu va trebui să găsești alt loc mașinii de spălat. 

Reamenajarea unei băi mici poate fi o provocare, când îți dorești un plus de confort și de spațiu. Însă, ținând cont de idei cum sunt și cele de mai sus, îți poți pune în practică și cele mai îndrăznețe planuri. 

Sursa foto: Shutterstock