Locul din lume în care oamenii care au chelie sunt ucişi cu sânge rece! Locuitorii apelează la acest gest barbar pentru a le extrage organele, pe care le folosesc în ritualuri tradiţionale.

Bărbaţii cu chelie, ţinta unor crime ritualice

Bărbații fără par din Mozambic sunt ținta ritualurilor magice. Poliția din Mozambic a anunțat că un bărbat chel a fost decapitat într-o crimă ritualică, iar autorii intenționau să vândă capul acestuia unui client din Mali. Clientul nu a mai venit pentru realizarea tranzacției, iar atacatorii au abandonat capul victimei în orașul Muandiwa din centrul țării. Nu este primul caz de aceast gen!

Vracii cred că în capul chelioșilor s-ar găsi aur

Anumiți cetățeni din Mozambic cred că s-ar găsi aur în capetele bărbaților fără păr. Printre altele, se pare că locuitorii din Mozambic sunt de părere că şi albinoşii au puteri magice.

Poliţia suspectează că în spatele acestor crime s-ar afla vracii, care folosesc părţi ale corpului pentru a fabrica "medicamente" sau ca elemente ale unor ritualuri.

Asociază calviția cu norocul și bogăția

Potrivit superstiţiilor locale, capetele cu chelie conţin aur şi, folosite în anumite ritualuri, pot aduce bogăţie.

"Persoanele cu chelie pot fi urmărite, deoarece se crede că deţin o anumită putere care, dacă poate fi transferată unei alte persoane, îi va aduce acesteia bogăţie", a explicat purtătorul de cuvânt al poliției din Mozambic.

Primele astfel de decapitări au apărut în 2017, în districtul Milange din provincia Zambezi. Atunci, poliția din Mozambic a avertizat că bărbații fără păr ar putea fi victimele crimelor ritualice, după ce au avut loc cinci astfel de crime, victimele fiind toate bărbați chei.

Tranzacționarea de părți ale corpului este des întâlnită în Mozambic, Malawi și Tanzania, unde se crede că ele pot aduce avuție sau noroc în dragoste. Sunt căutate mai ales părți ale trupului care provin de la albinoși.

Suferinzii de albinism, ținta vracilor

Pe de altă parte, persoanele cu albinism sunt considerate malefice ⁣și sunt deseori atacate, răpite si chiar omorâte în țări din estul și sudul Africii, precum Tanzania, Malawi, Burundi și Mozambic. Unora dintre ele le sunt amputate membrele care sunt apoi folosite în cadrul unor ritualuri.

Foto shutterstock.com