Prințul Charles are o obsesie mai deosebită. Se pare că acesta este pasionat de veverițele roșii și are câteva exemplare chiar pe proprietatea sa Birkhall, din Aberdeenshire, locul unde merge să-și petreacă vacanțele de vară, împreună cu soția sa, Camilla.

Cel care i-a dezvăluit secretul prințului Charles este conservatorul David Mills, care, într-un interviu pentru Daily Mail. Mills, care deține un centru pentru animale sălbatice în Surrey, a spus că „prințul are o înclinație deosebită pentru veverițele roșii”.

„L-am văzut dându-le nuci în biroul său, unde se urcau pe perdele”, povestește Mills. De altfel, prințul Charles este un susținător de lungă durată al Red Squirrel Survival Trust (RSST).

RSST spunea despre prințul Charles că „este de mult timp un susținător al cauzei veveriței roșii și al rolului pe care RSST îl joacă în reunirea organizațiilor care sunt preocupate de conservarea veveriței și de conservarea pădurilor de foioase indigene britanice, ambele amenințate de veverițele cenușii”.

Prințul William a mărturisit și el că tatăl său este pur și simplu îndrăgostit de veverițele roșii de la Birkhall.

„Este complet îndrăgostit de veverițele roșii care trăiesc în jurul proprietății din Scoția – în măsura în care le-a dat nume și le permite să intre în casă. Vin în casa de la Birkhall și le facem să se fugărească una pe alta.

Uneori, când îmi las jacheta pe un scaun cu nuci în buzunare, îi văd cu cozile scoase, în timp ce vânează nuci – sunt niște creaturi incredibil de speciale”, spunea prințul Williams.