Tocmai de aceea, dacă ești în căutarea unei opțiuni unice în România, care îți poate lăsa libertatea de a fi tu cel care alege sau plasează cotele, joacă pariuri fotbal pe Betfair Exchange!

În ce constă opțiunea de betting exchange?

Cu siguranța mulți ați auzit despre acest gen de cote și pariuri sportive. Nu la fel de mulți sunt și cei care și joacă acest gen de pariuri. Ele presupun mai multă experiență de joc, cunoașterea și stăpânirea unor modalității speciale de a da cote sau de a accepta cote.

În România există un singur operator online care posedă licență pentru acest tip de jocuri. Acesta este poate și unul dintre motivele pentru care sunt puțini cei care cunosc mai bine specificul acestui tip de joc.

În linii foarte mari, serviciul de betting exchange funcționează ca o bursă de pariuri, în care piața este reglată de cererea și oferta jucătorilor participanți. În acest tip de pariuri, platforma nu stabilește nicio cotă, ea având doar rol de cadrul legal pentru intermedierea tranzacțiilor.

Noțiunile folosite pentru această bursă a pariurilor sunt "Lay - Contra" pentru lansarea unei oferte de cote  și  "Back - Pro" pentru cumpărarea unui oferte de cote. Tranzacțiile pe acest gen de servicii se desfășoară online, asemeni celor de la bursă. Sunt disponibile non-stop și oferă o mulțime de posibilități de a paria pe orice, nu doar pe fotbal sau competiții sportive.

Pentru acest gen de pariuri agenția nu are nicio implicare în direcția în care decurg tranzacțiile și îi taxează doar pe cei care câștigă dintr-o operațiune.

Cum se poate juca pe o platformă de betting exchange?

Dacă vrei sa joci pe o astfel de platforma trebuie să afli în primul rând cum funcționează opțiunile  de back și lay, pro și contra.

Dacă vrei să joci pe back, adică pe cumpărare, jocul nu diferă foarte mult de cel de pe platformele clasice. Prin alegerea acestei variante, trebuie să pariezi pe rezultatul pe care îl crezi cel mai probabil că se va întâmpla.

În cazul în care alegi să joci pe lay, tu vei fi cel care va veni cu cota și vei acționa așa cum acționează o platformă normală. Tu vei fi cel care stabilește cota și aștepți un cumpărător pentru ea. În cazul opțiunii betting exchange de lay, cota ta stabilește că acel lucru nu se va întâmpla. Coloanele albastre reprezintă varianta back - pro, cumpărare, coloana roz reprezintă varianta lay - contra,  ofertă.

Va fi un pic mai complicat la început, dar pe măsură ce te familiarizezi cu termenii și stilul de joc totul va fi mult mai simplu.

Singura platformă ce oferă acest tip de servicii în România și în alte țări din Europa este Betfair.  Compania este un adevărat promotor în domeniu și este recunoscută la nivel internațional pentru inteligența de a include în variantele de pariuri și acest gen de joc.

Pentru a putea juca trebuie să deschizi un cont și să ai obligatoriu peste 18 ani. Pariurile implică riscuri, joacă responsabil.

Licența de organizare a jocurilor de noroc nr. L1160655W000329