Dacă vrei să-ți protejezi gardul împotriva intemperiilor, să redai strălucirea arcadei de lemn de la intrare sau să dai mesei din bucătărie un aspect de lemn de nuc, află că ai la dispoziție lacurile pe bază de apă și solvenți de la Köber: Ecolasure Extra și Lacul protector extra 3în1.

Lemnul este unul dintre materialele de construcție cele mai sensibile și are nevoie de o îngrijire atentă. Tocmai de aceea, în episodul din această săptămână vei descoperi pașii pe care trebuie să-i parcurgi atunci când folosești lacurile pe bază de apă și solvenți de la Köber, pentru a scăpa timp de până la opt ani de griji.

Ai nevoie doar de o pensulă și chef de muncă, de restul se ocupă produsele Köber.

Să trecem la treabă!

Ecolasure extra

Ecolasure Extra este un produs premium de tip lazură groasă pe bază de apă, cu adaos de pigmenţi rezistenţi la radiaţii UV şi intemperii, recomandat pentru protecţia colorarea lemnului de orice esenţă, exploatat la exterior sau interior. În condiţiile utilizării sistemului grund de impregnare IG8000 şi două straturi de ECOLASURE EXTRA, se asigură protecţie la putrezire a lemnului, durabilitatea sistemului ajungând până la 8 ani, în funcție de condițiile climatice, natura suportului, modul de pregătire al acestuia, condițiile și mediul de aplicare. Produsul asigură stabilitatea dimensională a lemnului: sub influenţa umidităţii, lemnul nu se umflă şi nici nu se contractă. Formează o peliculă bogată cu luciu mătăsos. 

Ecolasure Extra se aplică în sistem cu Impregnantul IG8000 pentru o protecție de până la 8 ani, în condițiile strictei respectari a recomandărilor producătorului. Grundul de impregnare incolor pe bază de apă IG8000, cu adaos de substanţe biocide şi fungicide, recomandat pentru protecţia lemnului de orice esenţă, exploatat la exterior sau intenor. Este obligatorie utilizarea acestui impregnant în cazul lemnului de răşinoase. Grundul reduce uscarea şi umflarea lemnului şi optimizează aderenţa între stratul suport şi finisajul aplicat ulterior.

Lacul protector extra 3în1

Lacul protector extra 3în1 este produsul premium pe bază de solvenţi utilizat pentru protecţia și colorarea lemnului de diferite esenţe, exploatat la exterior sau interior. Asigură stabilitatea dimensională a lemnului: sub influenţa umidităţii, lemnul nu se umflă şi nici nu se constracta. La exterior produsul se poate utiliza la acoperirea şi protecţia cabanelor, barăcilor, balustradelor, balcoanelor, elementelor de acoperiş şi binale, garajelor, gardurilor, băncilor, etc. La interior, produsul se poate utiliza la acoperirea şi protecţia tavanelor, podurilor, construcţiilor de lemn, elementelor de fixare din lemn, boxelor de subsol, pereţilor intericr (acolo unde este necesar). 

Pentru o protecție de până la 8 ani, în functțe de condițiile climatice, natura suportului, modul de pregătire al acestuia, condițille și mediul de aplicare, Lacul protector extra 3în1 se aplică în sistem cu Grundul pentru lemn IGA5101, care este un impregnant incolor pe bază de solvenţi organici, cu adaos de substanţe biocide, recomandat ca prim tratament pentru protecţia lemnului la exterior împotriva agenţilor biologici de degradare: insecte xilofage, ciuperci xilofage, mucegai, fungi, albăstreală. Are acţiune imediată şi profilactică împotriva dăunătorilor lemnului, iar datorită gradului ridicat de impregnare, constinuie un tratament eficient pentru lemnul deja afectat.

Despre Köber

Cu o experienţă de peste 30 de ani, Köber este lider necontestat al pieţei româneşti de lacuri şi vopsele pentru uz casnic şi industrial. Companie privată, cu capital 100% românesc, Köber îşi propune în mod constant să-şi depăşească propriile limite şi să creeze în permanenţă produse performante, sustenabile, la standarde internaţionale de calitate.

Köber deţine, pe lângă un departament propriu de cercetare şi dezvoltare, o unitate modernă de producţie a lacurilor şi vopselelor industriale situată în Turtureşti (jud. Neamţ), o unitate de producţie a lacurilor şi vopselelor de uz casnic în Săvineşti (jud. Neamţ) şi o unitate de producţie a centralelor termice proprii, sub brandul Motan, situată în localitatea Vaduri (jud. Neamţ).