Pe lângă protecția împotriva intruziunilor, multe sisteme de astăzi oferă funcții integrate de detectare a fumului, monoxidului de carbon sau a scurgerilor de apă, contribuind astfel la securitatea generală a locuinței în fața unor posibile accidente domestice care pot avea consecințe devastatoare. 

Dacă plănuiești să investești în astfel de sisteme, însă mai ai nevoie de o sumă suplimentară de bani, ia în considerare alegerea unui credit de nevoi personale pentru completarea bugetului tău. Siguranța ta și a familiei tale este extrem de importantă, iar această investiție va crește și valoarea de piață a casei tale, făcând-o mai atractivă pentru cumpărător, în cazul în care dorești să o vinzi.

În acest articol îți prezentăm câteva dintre sistemele de securitate disponibile pe piață, ajutându-te să alegi soluția cea mai potrivită pentru nevoile tale.

Sisteme de alarmă

Sistemele de alarmă sunt poate cele mai cunoscute dispozitive de securitate și vin într-o varietate de configurații. Ele pot detecta mișcarea, deschiderea ferestrelor sau ușilor și pot include senzori de fum sau de gaz. 

Cele mai avansate sisteme sunt conectate la un serviciu de monitorizare care poate alerta poliția sau serviciile de urgență în cazul unei intruziuni sau alte situații de urgență.

Camere de supraveghere

Instalarea camerelor de supraveghere este o altă metodă eficientă de a menține siguranța casei. Există variante care înregistrează continuu pe un hard disk sau care salvează înregistrările în cloud. 

Multe modele moderne oferă posibilitatea de a vizualiza imaginile în timp real prin intermediul telefonului mobil sau tabletelor, ceea ce îți permite să vezi ce se întâmplă acasă, chiar și când ești departe.

Camerele de supraveghere sunt ideale și în cazul în care ai animale de companie. Le vei putea supraveghea de la distanță, știind mereu că sunt bine, chiar dacă tu nu ești acasă. 

Sisteme de securitate inteligente

Cu tehnologia atât de avansată, sistemele de securitate inteligente au devenit tot mai populare. Acestea pot fi integrate cu alte dispozitive inteligente din casă și pot fi controlate de pe dispozitive mobile. 

Funcțiile precum deschiderea automată a ușilor, reglarea luminilor sau controlul temperaturii pot fi setate pentru a simula prezența în casă, descurajând potențialii intruși.

Încuietori inteligente


Încuietorile inteligente oferă o modalitate convenabilă și sigură de a controla accesul în locuință. 

Ele pot fi deblocate cu ajutorul telefonului mobil, coduri personalizate sau chiar amprente digitale. Multe dintre aceste sisteme permit crearea de coduri temporare pentru vizitatori sau pentru persoanele care îți îngrijesc casa în absența ta. Mai mult decât atât, majoritatea sunt foarte ușor de folosit. 

Detectoare de mișcare și senzori de geam spart

Detectoarele de mișcare pot activa luminile sau pot trimite alerte pe telefonul tău mobil când detectează activitate neobișnuită. Senzori de geam spart completează aceste sisteme, oferind un nivel suplimentar de protecție prin detectarea sunetelor specifice spargerii geamurilor.

Aceste detectoare de mișcare vor descuraja persoanele nedorite să pășească în casa ta. Mai mult decât atât, ele sunt utile și pentru că vor activa luminile doar atunci când înregistrează mișcare, nu în permanență, făcându-le astfel eficiente din punct de vedere energetic. 

Sisteme de supraveghere și videointerfon

Sistemele cu videointerfon permit vizualizarea și comunicarea cu persoanele de la intrare fără a deschide ușa. Acestea sunt în mod special utile pentru verificarea curierilor sau pentru a identifica vizitatorii.

Alegerea sistemului de securitate potrivit pentru casa ta depinde de mai mulți factori, inclusiv de locație, tipul proprietății, dar și de bugetul disponibil. 

Alegerea unor credite ifn poate fi o soluție utilă în cazul în care dorești să investești în sisteme de securitate de calitate. Indiferent de opțiunea aleasă, important este să te asiguri că sistemul de securitate este întreținut și actualizat regulat pentru a oferi maximum de protecție.