Te-ai plictisit de pereții monotoni ai casei și vrei să le dai o înfățișare nouă, elegantă, modernă? Află că ai la dispoziție tencuielile de la Köber, care pot fi folosite pe mai multe tipuri de suprafețe, la exterior.

În episodul din această săptămână vei învăța cum să folosești corect tencuiala silicatică și pe cea siliconică de la Köber, suprafețele la care aderă cel mai bine fiecare în parte, dar și de ce unelte ai nevoie pentru a te putea apuca de lucru. Vei afla de altfel și ce culori ai la dispoziție.

Să trecem la treabă!

Tencuiala silicatică

Tencuiala silicatică este o tencuială decorativă profesionala pe bază de silicat de potasiu, cu o structură de tip scoarţă de copac (zgâriată) sau cu aspect bob de orez (bob lângă bob). Se recomandă ca strat final optim în cadrul sistemelor de termoizolaţie cu polistiren şi vată minerală (bazaltică), tencuieli pe bază de nisip-ciment-var, tencuieli din grupele de mortare CSII/CSIII şi CSIII/CSIV conform DIN EN 998-1, suprafeţe de beton, zidărie de cărămidă şi alte straturi minerale portante. Este folosita pentru renovari si reparatii de cladiri vechi si noi, monumente in sistem cu amorsa silicatica G9104.

Tencuiala siliconică

Tencuiala siliconica este o tencuială decorativă profesională pe bază de răşină siliconică şi acrilică, aditivi speciali şi granule de marmură, cu o structură de tip scoarţă de copac (zgâriată) sau cu aspect bob de orez (bob lângă bob). Datorită componentelor siliconice se obţine o hidrofobizare crescută a suprafeţei (apa nu pătrunde în structura tencuielii, picăturile de apă se vor scurge şi vor antrena particulele de praf lăsând astfel faţadele curate şi uscate), crescând totodată protecţia împotriva algelor şi a ciupercilor. Se recomandă pentru renovări şi reparaţii clădiri noi şi vechi, pentru acoperirea faţadelor cu un strat la care apa nu aderă, dar şi pentru protejarea monumentelor. Produsul are aderenţă bună la substrat, uscare rapidă şi asigură respiraţia peretelui, fiind permeabil la vapori de apă. Suprafaţa se amorsează în prealabil cu G7104 - amorsa siliconică pe bază de cuartz. Produsele se pot aplica ca atare sau se pot colora utilizând sistemul de nuanţare KOLOR EXPLORER.

Vezi mai multe detalii în materialul video de mai jos: 

 

Despre Köber

Cu o experienţă de peste 30 de ani, Köber este lider necontestat al pieţei româneşti de lacuri şi vopsele pentru uz casnic şi industrial. Companie privată, cu capital 100% românesc, Köber îşi propune în mod constant să-şi depăşească propriile limite şi să creeze în permanenţă produse performante, sustenabile, la standarde internaţionale de calitate.

Köber deţine, pe lângă un departament propriu de cercetare şi dezvoltare, o unitate modernă de producţie a lacurilor şi vopselelor industriale situată în Turtureşti (jud. Neamţ), o unitate de producţie a lacurilor şi vopselelor de uz casnic în Săvineşti (jud. Neamţ) şi o unitate de producţie a centralelor termice proprii, sub brandul Motan, situată în localitatea Vaduri (jud. Neamţ).