Dacă stai la casă, te poți considera un norocos, însă te așteaptă și suficiente activități de primăvară. Curtea și grădina casei trebuie să fie amenajate și îngrijite, pentru tine și oaspeții tăi, iar dacă nu știi ce să faci mai exact, descoperi în rândurile de mai jos.
Amenajează-ți aleile și locurile cu flori
Aleile sunt foarte importante pentru viața la curte, deoarece nu vei dori să calci direct pe pământ sau pe iarbă. Cel puțin nu atunci când plouă. O soluție simplă și comună poate fi turnarea sau returnarea unui strat de beton, însă sunt și idei mai atractive, precum plasarea de dale sau lespezi din piatră.
Totodată, este momentul perfect să ai în vedere florile și plantele din jurul casei tale. Te poți gândi la noi ghivece sau suporturi pentru plantele agățătoare. Cele din urmă pot ascunde un gard sau perete inestetic. Dacă nu vrei să cheltuiești bani foarte mulți pe soluțiile deja fabricate, poți avea în vedere și suporturi făcute de tine, precum o etajeră simplă din lemn, lădițe mai vechi sau vase fără utilitate care pot fi valorificate frumos.
Nu uita de gazon. După trecerea anotimpul rece și odată cu încălzirea vremii, este foarte posibil ca acesta să aibă nevoie de lucrări de reparație, precum supraînsămânțarea. Vei vrea să vezi verdeață în fața casei, așadar trebuie să te implici un pic pentru asta.
Îngrijește-ți grădina și livada
Fie că ai grădină sau livadă, indiferent de mărime, primăvara este momentul oportun pentru prelucrarea terenului. Ai în vedere asta după trecerea precipitațiilor și uscarea pământului. Te poți orienta negreșit către un motocultor, deoarece te va salva în reducerea timpului de lucru, dar și în depunerea unui efort fizic mult mai mic.
Este și un moment bun pentru fertilizarea solului cu îngrășământ organic sau diverse tratamente fitosanitare, dacă ai în plan o grădină care să-ți ofere la vară sau spre toamnă legumele tale preferate.
Primăvara se plantează și diverse flori, care o să-ți înfrumusețeze zona casei și vor contribui la o mai bună stare de spirit. Desigur, trandafirii sunt o prezență populară și rezistentă într-o curte, însă te poți orienta și către magnolii sau tufe multicolore de petunii.
Mai mult decât atât, taie crengile uscate la pomii fructiferi din livadă, vița de vie sau arbuștii de trandafiri. Dincolo de estetică, este vorba de fapt despre stimularea vegetației și producției de fructe. Este o bună perioadă și pentru a planta noi pomi fructiferi, iar magazinele sunt deja pregătite cu tot felul de puieți.
Pune-ți la punct foișorul și zona de relaxare
Verifică starea foișorului și asigură-te că acesta este pregătit pentru viitoarele momente petrecute cu cei dragi. De asemenea, este un prilej perfect să te gândești la diverse îmbunătățiri, precum mici locuri de depozitare, o mai bună organizare în zona de grătar sau poate o nouă masă interioară.
Dacă nu ai încă un foișor amenajat, te poți gândi la unul. Ai opțiuni variate, care să se potrivească cu designul casei tale. Foișorul din curte nu este un moft, el având funcții practice, de a servi masa sau socializa cu prietenii în aer liber. Dacă nu vrei un foișor în curte, atunci o pergolă este posibil să fie pe placul tău.
Ocupă-te și de zona de relaxare. Poate fi vorba de locul unde amplasezi piscina la vară sau poate ai în plan să instalezi un mic complex de joacă pentru copii. De asemenea, ia în vedere un balansoar sau poate un hamac, pentru momentele când vei dori să te odihnești și să te bucuri de băutura ta preferată.
În concluzie, ai destule activități de făcut în curtea și grădina casei tale. Îți trebuie voință, echipamente care să te ajute și, bineînțeles, zile cu soare!
Sursa foto: Shutterstock