Cursuri precum cele de dpo, IT sau public speaking sunt acum la îndemână și poți să partici la ele online, indiferent de locația geografică în care te afli.

Absolvirea acestor cursuri îți va da șansa, atât să te perfecționezi într-un domeniu în care activezi deja, cât și să faci o reconversie profesională spre o arie care ți se pare interesantă și spre care nu ai avut până acum deschidere.

5 meserii de viitor în care poți să începi să te specializezi

Fie că te afli într-un moment de cumpănă în ceea ce privește cariera sau îți dorești să te perfecționezi într-un domeniu în care activezi deja de ceva timp, cursurile online sunt startul perfect spre oricare direcție ai dori să o iei.

1. Specialist în protecția datelor

În urmă cu câțiva ani, în Uniunea Europeană și România deopotrivă, s-a instaurat legea care protejează datele cu caracter personal ale angajaților și ale celor care ajung pe un site, se înscriu la newsletter etc.

Puține companii țin cu adevărat cont de această lege și și mai puține știu că ar trebui să ia legătura cu un specialist în acest domeniu care să îi ajute să aibă secțiunea de GDPR bine pusă la punct, însă, la primul control, toate vor căuta îndrumare în acest sens.

Un curs de specialist de protecția datelor poate să îți deschidă un drum cu totul nou în ceea ce privește viața profesională. Trebuie să ții cont în acest sens că aceasta este o lume mereu în mișcare și că nu te vei plictisi niciodată.

2. Tester sau programator

Domeniul informaticii a fost întotdeauna unul bine plătit și la mare căutare. Cererea de specialiști în domeniu este mai mare decât oferta, așa că, cel mai probabil, acesta este un moment bun să alegi să participi la un curs online, fie că este unul de testare sau direct de programare.

Pe piață există companii care oferă aceste traininguri livrate de profesioniști care activează deja în domeniu și pot să dea exemple din viața reală, atât cu bune, cât și cu mai puțin bune.

3. Trainer

Activezi deja într-un anumit domeniu de câțiva ani buni și ți-ar plăcea să dai mai departe informațiile și experiența acumulate de-a lungul anilor și celor care sunt la început în domeniu sau celor care își doresc să își reîmprospăteze anumite informații sau să facă schimb de experiență.

Cu unele abilități te naști, pe când altele se pot forma de-a lungul timpului.

Un curs de trainer poate să te ajute să faci un pas spre o nouă carieră, deoarece oameni însetați de cunoștințe vei găsi mereu și, odată ce și tu la rândul tău vei reuși să fii la zi cu noutățile din domeniu, poți să fii sigur că nu te vei plictisi niciodată de această meserie.

4. Peisagist

Odată cu izbucnirea pandemiei multă lume s-a mutat mai departe de orașe și la casă, deoarece apartamentele au devenit prea mici pentru a-și petrece tot timpul în ele.

De cele mai multe ori, casele sunt înconjurate de grădini, iar acestea trebuie să fie frumoase, tocmai pentru a-ți prii timpul petrecut înconjurat de vegetație, alături de cei dragi.

Peisagiștii sunt acum la mare căutare și trendul pare să fie într-o continuă creștere. Astfel, iată o meserie în care poți să dai frâu liber imaginației și să le faci viața celor pe care îi ajuți mult mai frumoasă!

5. Specialist în relații publice

Chiar dacă unele joburi vor fi efectuate de AI - și acest trend a început deja - pentru cel de specialist în relații publice nu se vor găsi ușor înlocuitori.

Acest lucru se întâmplă mai ales deoarece în această meserie lucrezi cel mai mult alături de oameni și trebuie să le înțelegi trăirile și să dai dovadă de empatie.

Oricare dintre aceste cinci meserii lai alege pentru perfecționare sau pentru a face o reconversie profesională, poți să fii sigur că nu te vei plictisi și vei avea parte de provocări frumoase mereu!

Credite foto: unsplash.com