Un contract de-a dreptul incredibil a fost semnat zilele acestea în SUA: televiziunea TNT îi va plăti unui analist sportiv aproape 200 de milioane de dolari în următorii 10 ani!

Potrivit site-urilor de specialitate din străinătate, Charles Barkley, fost jucător de baschet în NBA, acum în vârstă de 59 de ani, este considerat cel mai bun analist din istorie al sportului pe care l-a practicat, astfel că TNT și-a dorit să îl aibă în studiourile sale cu orice preț. Nu că asta nu s-ar fi întâmplat și până acum!

Charles Barkley era oricum sub contract cu televiziunea și primea 10 milioane de dolari pe an, până în 2025. Doar că se pare că reprezentanții postului TV și cei ai fostului jucător de baschet au negociat, iar în următorii 10 ani acesta va primi aproape 200 de milioane de dolari. Adică aproximativ 20 de milioane de dolari pentru fiecare an.

„Probabil că sunt zero șanse să rămân pentru toți cei 10 ani de contract, să fiu sincer”, ar fi spus însă Charles Barkley, potrivit celor de la Sports Illustrated. Mai ales din cauza faptului că inițial el anunțase că vrea să se retragă din televiziune la vârsta de 60 de ani. Lucru care este clar acum că nu se va mai întâmpla.

De-a lungul carierei de jucător profesionist, Charles Barkley a jucat în NBA la Philadelphia 76ers, Phoenix Suns și Houston Rockets, a fost MVP-ul campionatului în anul 1993 și a jucat de 11 ori în All-Star Game.