(P) 33 de ani de la lansarea serialului Prințul din Bel Air, care i-a lansat lui Will Smith cariera de actor

(P) 33 de ani de la lansarea serialului Prințul din Bel Air, care i-a lansat lui Will Smith cariera de actor

Deși acum este considerat înainte de toate un actor de succes, cunoscut pentru roluri precum cele din seria de filme Men in Black, Will Smith a fost înainte de toate un cântăreț de muzică rap și hip-hop. Acesta și-a făcut debutul în lumea divertismentului în duoul DJ Jazzy Jeff & the Fresh Prince, cu prietenul său din copilărie Jeffrey "DJ Jazzy Jeff" Townes.

Această etapă l-a ajutat de fapt să fie alegerea perfectă pentru rolul din sitcomul Prințul din Bel Air (The Fresh Prince of Bel-Air), un serial de succes din anii `90 despre care se poate spune nu doar că a fost un mare succes de televiziune, dar i-a reprezentat rampa de lansare a carierei sale la Hollywood, în lumea filmului.

Toamna trecută s-au împlinit 33 de ani de la momentul difuzării primului episod al The Fresh Prince of Bel-Air în Statele Unite ale Americii. Produs de televiziunea NBC, sitcomul a avut șase sezoane, care au rulat inițial între anii 1990 și 1996, în total 148 de episoade. Will Smith a primit rolul unui tânăr dintr-o familie modestă din Philadelphia, care se mută alături de unchiul, mătușa și verii săi primari, într-un cartier de lux din Los Angeles, California.

Cum a ajuns Will Smith să joace în acest serial

Se pare că rapperul a fost invitat la o petrecere a legendarului cântăreț și producător american de muzică Quincy Jones. Acolo, i-a înmânat scenariul, adaptând personajul principal pentru a i se potrivi perfect lui Will Smith. De altfel, este singurul personaj care are același nume ca actorul care îl interpretează. Inclusiv originea din poveste - Philadelphia - a fost aleasă pentru a respecta originea lui Will Smith. Quincy Jones este unul dintre producătorii executivi ai serialului Prințul din Bel Air. Pe parcurs, Will Smith a primit și el funcția de co-producător executiv, vedeta implicându-se activ, dincolo de rolul său de vedetă la filmări.

The Fresh Prince of Bel-Air a fost filmat cu public real. După cum au dezvăluit chiar actorii, echipa de producție se întâlnea inițial pentru a discuta toate detaliile. Urmau repetiții și, în cele din urmă, filmările, unde publicul reacționa liber. Cele mai multe scene au fost filmate în studio. A fost folosită și o casă reală din Los Angeles, care apare prezentată în serial.

La marcarea a 30 de ani de la lansarea sitcomului, Will Smith a anunţat pe Instagram că imobilul din The Fresh Prince of Bel-Air poate fi închiriat de un număr limitat de persoane, contra unei taxe simbolice, prin platforma de cazare Airbnb.

Tot în 2020 a fost lansată producția Fresh Prince of Bel-Air Reunion. Actorii principali au fost aduși împreună în studioul recreat conform celui original și au oferit informații despre experiența lor în serialul din anii `90.

Momente speciale în Prințul din Bel Air

Unele persoane celebre din Statele Unite ale Americii au apărut în serial, interpretându-și propriul rol. Printre acestea, se remarcă realizatoarea TV Oprah, comediantul american Jay Leno și chiar fostul președinte al SUA Donald Trump.

La capitolul episoadelor speciale merită amintit și cel în care acțiunea se petrece în Las Vegas. Se poate observa atmosfera din anii `90 din lumea cazinourilor americane, unde personajele se distrează la ruletă și aparate de sloturi. Las Vegas-ul este în continuare la fel de fermecător, însă amatorii de distracție au acum acces și pe internet la mese de ruletă și blackjack live cu dealer real, la care experiența se apropie de cea dintr-un cazino terestru.

Alături de Will Smith, cei mai importanți actori ai serialului sunt James Avery (interpretând personajul Philip Banks), Alfonso Ribeiro (Carlton Banks), Karyn Parsons (Hilary Banks), Janet Hubert-Whitten (Vivian Banks în sezoanele 1–3), Daphne Maxwell Reid (Vivian Banks în sezoanele 4–6), Tatyana M. Ali (Ashley Banks) și Joseph Marcell (Geoffrey). Personajul Jazz (prietenul cel mai bun al personajului Will Smith din serial) este chiar DJ Jazzy Jeff, colegul de scenă al rapperului. Cei doi au mai cântat împreună și ulterior, însă doar în cadrul unor evenimente ocazionale.

Încă de când filma ultimele două sezoane ale serialului The Fresh Prince of Bel-Air, Will Smith era distribuit în filme de succes la Hollywood - Băieții răi (1995) și Ziua Independenței (1996). Printre filmele în care Will Smith a jucat ulterior putem menționa Ali (2001), Eu, Robotul (2004), Șapte suflete (2008), Hancock (2008), Focus (2015), Gemini: Conspirația (2019), Regele Richard: Crescând campioni (2021).

Vlad Cazino - L1160657W000330 ONJN.

Modifică Setările