Supraviețuire cu adevărat miraculoasă: patru copii au fost găsiţi în viaţă la 40 de zile după ce s-au prăbuşit cu un avion în jungla din Columbia.

Patru copii indigeni care au dispărut în urmă cu 40 de zile în jungla amazoniană după ce au supravieţuit prăbuşirii avionului de mici dimensiuni în care se aflau au fost găsiţi în viaţă, au anunţat autorităţile columbiene. 

Copiii, cu vârstele de 13, 9, 4 și un bebeluș de doar 11 luni, se aflau la bordul avionului împreună cu mama lor, un pilot și un copilot, când acesta s-a prăbușit. Mama lor și ceilalți adulți de la bordul avionului nu au supraviețuit accidentului.

Au fost găsiţi la 40 de zile de la accidentul aviatic

Avionul Cessna 206 în care călătoreau cei trei copii în vârstă de 4, 9 şi 13 ani şi un bebeluş de 11 luni a dispărut de pe radare la 1 mai în apropiere de San José del Guaviare, în departamentul Caqueta, în sudul Columbiei. Aeronava a fost găsită la 15 mai cu vârful înfipt în pământ, într-o vegetaţie densă.

Nu au fost oferite detalii legate de modul în care copiii au reuşit să supravieţuiască singuri atât de multe zile.

”Învăţăturile primite de la familiile indigene şi ştiinţa lor de a trăi în junglă i-a salvat. Sunt copii ai junglei şi acum sunt copii ai Columbiei”, a declarat preşedintele Gustavo Petro.

Copiii, care apar slăbiţi în fotografii, sunt evaluaţi de medici şi vor fi duşi în oraşul San Jose del Guaviare. Se aşteaptă ca aceştia să primească tratament suplimentar în Bogota, potrivit ministrului Apărării Ivan Velasquez

Captură Video