Au trecut mai bine de două săptămâni de când Vladimir Putin a decis să invadeze Ucraina, însă planul inițial al președintelui rus se pare că nu a funcționat cum trebuie. Astfel că tactica a fost schimbată din mers!

Potrivit lui Oleksii Danilov, secretarul general al Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, care este citat de jurnaliștii de la Pravda Ucraina, Vladimir Putin era sigur că va reuși să cucerească țara vecină în cel mult trei zile.

„Astăzi avem o înțelegere clară a planurilor inamicului. S-au schimbat puțin de la începutul războiului. Ei voiau ca în 2-3 zile să mărșăluiască pe Kreşciatik, principalul bulevard din Kiev. Acest lucru nu este și nu va fi posibil niciodată. Mai mult, acum au schimbat tactica. Au schimbat conducerea. Au înlăturat 8 generali, pentru că nu și-au îndeplinit sarcinile. Au fost numiți alii în loc. Înțelegem clar ce se întâmplă în Federația Rusă, Pot spune că sunt disperați”, ar fi afirmat Oleksii Danilov.

Spusele secretarului general al Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei sunt confirmate și de Philip Ingram, expert pe probleme de securitate și fost agent al serviciilor de informații britanice, care a spus pentru Daily Mail că mai mulți comandanții FSB (Serviciul Federal de Securitate al Rusiei) l-au asigurat pe Vladimir Putin că Ucraina este o țară slabă, dominată de neo-naziști, care s-ar preda ușor dacă ar fi atacată.