NASA a ales cea mai frumoasă imagine de Crăciun. Fotografia lui Valerio Minato a câștigat Astronomy Picture of the Day, concurs organizat de NASA.

Echipa agenției americane a ales fotografia trimisă de fotograful italian, Valerio Minato, ca fiind cea mai bună imagine astronomică a zilei.

A surprins un moment unic

Imaginea realizată pe 15 decembrie onorează Torino. Fotograful a reușit să surprindă o aliniere uimitoare: un deal de aproximativ 600 de metri înălțime din apropiere de Torino, este încoronată de profilul Monviso, un munte din Alpii Cotici, evidențiat , la rândul său, de semilună.

Pe site-ul NASA, imaginea este intitulată „Cathedral, Mountain, Moon” (Catedrală, munte, lună) și este însoțită de un text explicativ lung.

„Pentru un instantaneu ca acesta ai nevoie de programare. Primul pas este de a realiza că o astfel de triplă aliniere uimitoare urmează să aibă loc. Al doilea este de a găsi cel mai bun loc pentru a o fotografia. Dar cel de-al treilea este cel mai dificil: să fii exact la momentul potrivit, și să ai și cer senin”.

"Distribuiți dacă vreți să mă ajutați să arăt clar că suntem înconjurați deminuni, chiar și fără fotomontaje sau inteligență artificială”, spune fotograful într-o postare pe Facebook.

O altă imagine superbă a fost publicată recent de NASA: un brad cosmic, pe Calea Lactee!

În fapt, e o imagine ce înfățișează un grup de stele tinere, cunoscute sub numele de NGC 2264 sau „Clusterul Pomului de Crăciun”.

Imaginea publicată de NASA și realizată de Observatorul Chandra cu raze X surprinde un grup de stele tinere - cu vârste cuprinse între aproximativ unu și cinci milioane de ani – aflate în Calea Lactee, la aproximativ 2.500 de ani lumină distanță de Pământ. Ele apar ca niște globulețe de Crăciun, iar ce este colorat în verde, bradul împodobit de stele, este gazul din nebuloasă, explică NASA.

Foto FACEBOOK