Ajuns la 38 de ani, Paul Ipate s-a făcut remarcat mai întâi în reclame, după care a fost văzut în diferite filme, piese de teatru și emisiuni TV.

Celebrul actor este din 2014 într-o relație cu Cătălina Grama (Jojo), care îi dă viață în serialul „Clanul” de la PRO TV soției lui Bebe Măcelaru, Magda. Acum, într-un interviu pentru Ego, Paul Ipate a dezvăluit de ce apare tot mai rar în proiecte alături de iubita lui.

„În teatru avem un singur spectacol în care jucăm, dar nu prea mai jucăm împreună, pentru că nu mai vreau să amestec chiar atât de mult lucrurile. Zic că este bine să rămână totuși un mic spațiu”, a spus Paul Ipate.

Actorul a vorbit și despre faptul că nu a mai apărut în filme sau seriale, afirmând că îi place mai mult să urce pe scena de la teatru: „La mine a fost tot timpul mai mult zona de teatru. Filmul este oricum o industrie mai puțin dezvoltată decât teatrul. Îmi este mai ușor să fac teatru decât film. Dar nu am părăsit zona de film niciodată. Teatrul îmi este mai ușor mie și pentru că îmi place poate și puțin mai mult, iar în teatru am mai multă putere de decizie decât în film. Refuz castinguri dacă nu consider că sunt potrivit acolo. Nu îmi place, nu mă duc”.