O tragedie fără margini a lovit lumea baschetului din România: Alessia Maria Raiciu, jucătoare la CS Olimpia București, a murit pe 14 august, chiar în ziua în care împlinea 18 ani!

Potrivit celor de la Gazeta Sporturilor, Alessia Maria Raiciu era una dintre cele mai bune tinere baschetbaliste din România, cu numeroase trofee câștigate de-a lungul carierei.

„Zborul unei baschetbaliste de reală perspectivă a fost curmat mult prea devreme… Una dintre cele mai talentate sportive ale generației 2004 nu mai este printre noi. Alessia Maria Raiciu a decedat chiar în ziua în care împlinea 18 ani. Tânăra câștigase numeroase medalii la campionatele naționale juvenile alături de CS Olimpia București și bifase prezențe și în Liga Națională de Baschet Feminin, alături de Agronomia București. Federația Română de Baschet transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate! Odihnește-te în Pace, Alessia”, a fost anunțul făcut de Federația Română de Baschet (FRB).

Sursa citată nu a anunțat care este cauza decesului, însă un post de știri a dezvăluit că în urma autopsiei s-a constatat că Alessia Maria Raiciu a murit în somn, inima ei s-a oprit brusc și nu se poate lămuri exact de ce a murit, această afecțiune fiind cunoscută drept „sindromul morții subite”.