Într-o perioadă în care toată lumea este cu gândul la litoral, mai ales că se apropie cu pași repezi mini-vacanța de 1 mai și de Paște, dar și datorită faptului că afară este foarte cald, meteorologii vin cu un anunț incredibil.

Din câte se pare, temperaturile scăzute se întorc în termometre și pun stăpânire pe o parte a țării chiar de la mijlocul acestei săptămâni.

Dacă în București este posibil să plouă, meteorologii ne avertizează că frontul atmosferic rece poate chiar să aducă, începând de joi, unele ninsori. Dar nu în Capitală!

Dacă în prezent există zone în România unde avem și 30 de grade Celsius, iată că de joi temperaturile vor atinge maxime situate între 10 și 15 grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, în zonele montane temeperaturile vor scădea și mai mult, astfel că ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare. Asta în special la altitudinile de peste 1.200 de metri. Însă este posibil ca fulgii de zăpadă să cadă și la altitudini mai joase, adică între 800 și 1.000 de metri.

Vremea rece va dura câteva zile bune, astfel că în weekend este foarte posibil ca temperaturile din văile și depresiunile unor regiuni să ajungă chiar și la 0 grade Celsius!

Chiar dacă de săptămâna viitoare temperaturile vor crește din nou în termometre, ele nu vor mai urca atât de mult cum a fost în ultimele zile, iar precipitațiile este posibil să nu ne dea pace până la finalul lunii aprilie.

foto: Profimedia