Robert Glință, cel mai cunoscut înotător român după David Popovici, anunță astăzi că se retrage din înotul profesionist la numai 25 de ani.

Robert Glință, originar din Pitești, a făcut anunțul retragerii pe contul său de Facebook.

„A sosit momentul să fac un pas înapoi privind înotul de performanță. Cu suișuri și coborâșuri, acest sport m-a învățat atât de mult și m-a făcut să mă perfecționez. Fie ca a fost vorba de glorie sau durere, de eșec sau succes, volumul de responsabilitate, disciplină, dedicație, ambiție prin muncă asiduă pentru a îmi atinge scopurile și a depăși obstacolele au prins rădăcini adânci și vor fi mereu în codul meu genetic.

Nimic din toate acestea nu ar fi fost posibile fără oamenii cu care am lucrat pe parcurs. Fiecare dintre ei a jucat un rol imens și a lăsat o urmă importantă în cariera și viața mea. Acest drum pe care mi l-am ales mi-a adus multe amintiri neprețuite și prieteni dragi, ce contează mai mult decât medaliile și trofeele.

Le mulțumesc prietenilor și fanilor pentru susținerea voastră și pentru că ați crezut mereu în mine.

Resursele sunt acum epuizate și este timpul să am grijă de sănătatea mea fizică, mentală, emoțională și spirituală”, a scris Robert Glință pe Facebook.

Robert Glință a fost campion european în 2020, la 100 metri spate și campion mondial de juniori în 2015, la aceeași probă.  Alături de David Popovici, a fost desemnat sportivul anului 2021 de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern. 

Foto FACEBOOK