La aproape doi ani de când a fost suspendată pentru dopaj, Simona Halep a aflat verdictul final al celor de la TAS. Iar informația pe care a primit-o și a aflat-o întreaga planetă este una incredibil de bună!

Sportiva din România, care inițial fusese suspendată patru ani de către ITIA, a avut câștig de cauză la TAS, astfel că pedeapsa i-a fost scăzută la nouă luni. Așadar, ea poate reveni în orice moment pe teren, deoarece suspendarea a trecut!

„Mulțumesc României care nu a crezut în mine, pentru că m-a motivat, și mai ales celei care a crezut în mine, pentru că m-a facut să merg mai departe”, a spus Simona Halep după ce a aflat verdictul oferit de Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Chiar dacă acum aproape toți românii sunt alături de ea, există în continuare și voci care o pun la zid. Iar una dintre aceste voci este cea a lui Victor Ciutacu, prezentator cunoscut din țara noastră.

„Eu nu sunt cel mai mare fan al Simonei. Da, fac parte din România care nu a crezut că-i curată. Și nu cred nici acum. Pentru ea o fi o victorie că se întoarce pe teren mai repede decât ar fi fost cazul să expire suspendarea, dar din punct de vedere sportiv și medical nu este nicio victorie!

Simonei Halep i-a fost redusă suspendarea pentru dopaj de la patru ani la nouă luni de zile. Simona nu a fost exonerată de acuzații, ci i-a fost redusă pedeapsa. E ca și cum la judecata de fond îți iei patru ani de pușcărie cu executare și, după aceea, în apel, onorata instanță decide că vei fi condamnat, dar la nouă luni cu suspendare. Despre asta este vorba! Asta consideră Tribunalul de Arbitraj Sportiv, nu consider eu!

Simonei Halep nu i-a fost anulată pedeapsa, ci doar redusă! Deci este pedepsită în continuare pentru dopaj, dar, dat fiind că cele nouă luni de zile au expirat, se poate întoarce oricând pe terenul de tenis. Asta nu înseamnă că nu s-a dopat! S-a dopat, dar TAS a considerat că pedeapsa a fost prea mare și i-a mai redus din ea”, a spus Victor Ciutacu pentru DC News.

foto: Profimedia