Suspendată de aproximativ opt luni din tenis și anchetată într-un caz de dopaj, Simona Halep nu își pierde doar pozițiile din clasamentul mondial, ci începe să piardă și multe milioane de euro.

Potrivit presei sportive, în ultimele luni doi sponsori importanți care aveau contract cu Simona Halep au renunțat la parteneriatul cu jucătoarea de tenis, astfel că româncei nu îi mai intră foarte mulți bani în conturi. Mai mult decât atât, ea suferă pierderi financiare și deoarece nu mai joacă tenis, iar participările de la turnee îi rotunjeau destul de mult veniturile.

Spre exemplu, organizatorii turneului de la Wimbledon au anunțat premii record pentru acest an, iar Simona Halep avea șanse foarte mari să câștige mulți bani, deoarece competiția britanică de pe iarbă este una dintre preferatele ei: în 2019 a câștigat turneul, iar în 2014 și în 2022 a ajuns până în semifinalele competiției!

După cum au anunțat organizatorii de la Wimbledon, câştigătorii şi finaliştii probelor de simplu, fie că vorbim de fete sau de băieţi, vor încasa 2,35 de milioane de lire sterline, respectiv 1,175 de milioane de sterline.

Pe tabloul principal, sportivii care pierd în primul tur primesc 55.000 de lire sterline, cei eliminaţi în turul secund vor încasa 85.000 de lire sterline, iar cei care pierd în turul trei vor primi 131.000 de lire sterline. Sfertfinaliştii vor fi răsplătiţi cu câte 340.000 de lire sterline, iar semifinaliştii cu 600.000 de lire sterline.