Și-a găsit jobul ideal! Shoji Morimoto, un japonez în vârstă de 38 de ani din Tokyo este plătit să nu facă aproape nimic, iar pentru asta este plătit cu  10.000 de yeni (71 de dolari) per ședință. Cel mai adesea e angajat pentru a-i asculta pe cei care se află într-un moment de cotitură al vieții și care nu vor să discute despre asta cu cei apropiați.

„Tipul care nu face nimic”

''În principiu, îmi închiriez propria persoană. Slujba mea presupune să fiu acolo unde sunt clienţii mei, nu am de făcut nimic special'', a declarat Morimoto pentru Reuters.

În ultimii patru ani, Shoji Morimoto și-a construit un job, oferindu-se pe sine ca un om care să te asculte, fără să-ți pună întrebări sau să te descoase. Morimoto supranumit „Rental-san” a inspirat un serial de televiziune și trei cărți și a atras atenția prin postările sale virale pe rețelele sociale.

Morimoto a început să practice acest ”job” după ce la slujbele avute anterior i s-a spus că nu face suficient și că nu are suficientă inițiativă. Acum are 2 clienți zilnic (înainte de pandemie avea 4/zi), iar numărul total de solicitări a trecut de 4000.

Afacerea prin care oferă companie este în prezent singura sursă de venit a lui Morimoto, din care îşi întreţine soţia şi copilul. 

De ani de zile, în Japonia și Coreea de Sud a existat o industrie care închiriază străini drept prieteni sau chiar logodnici atunci cineva trebuie să salveze niște aparențe sociale.

Foto Imago