Simona Halep va dispărea din clasamentul WTA, iar verdictul tribunalului Sport Resolutions în cazul de dopaj al româncei întârzie să apară.

Luni, fosta lideră mondială a fost exclusă de la US Open 2023. Din octombrie 2022, Simona Halep este suspendată din toate competițiile, după un test pozitiv la Roxadustat, făcut la ultima ediție a US Open. Pentru ca situația să fie și mai rea, au fost raportate nereguli și în pașaportul biologic al sportivei. În ciuda acestor lucruri, sportiva aflată acum pe locul 1140 în lume spera ca suspendarea să-i fie ridicată.

Boris Becker o susține pe Simona Halep

Jucătoarea în vârstă de 31 de ani a fost susținută încă de la începutul scandalului de dopaj de Boris Becker. Fostul campion german este convins că aceste amânări și tergiversări vor grăbi finalul carierei sportivei din România.

"Este o decizie foarte proastă. Simona este suficient de în vârstă pentru a accepta fiecare decizie. Dar nu mai are 25 de ani și fiecare an în care nu îi este permis să joace este unul pierdut. La un moment dat, va ajunge în punctul în care nici nu trebuie să se mai întrebe dacă mai poate să joace, pentru că va fi prea bătrână pentru a mai face asta", a spus Boris Becker la podcastul Das Gelbe vom Ball.

Luni, Simona Halep a aflat că a fost exclusă oficial de la US Open 2023. "Conform regulilor turneelor de Grand Slam, Simona Halep a fost retrasă automat de la US Open în momentul în care tragerea la sorți a calificărilor a avut loc din cauza suspendării provizorii", au transmis organizatorii într-un comunicat oficial.

Foto FACEBOOK