Lucian Bute (42 de ani), care a reuşit să devină în cariera sa campion mondial IBF la categoria supermijlocie, a făcut dezvăluiri despre banii câștigați în box.

Lucian Bute a susținut 37 de partide la profesionism. A câștigat 32, dintre care 25 înainte de limită.

„Pot să vă spun că am câștigat bănuți frumoși. Ceea ce nu știe lumea... Ai o bursă, dar de acolo trebuie să plătești tot stafful, de la nutriționist la manager. Apoi sunt impozitele la stat. În Canada e 38%. Să luăm 100 de lei, rămâi cu mai puțin de jumătate. Sunt bani mulți, dar mulțumesc lui Dumnezeu, am muncit pentru ei”, dezvăluie Bute într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

„Meciul cu cea mai mare bursă a fost cel cu Glen Johnson, de la Quebec. A fost pe Show Time. De acolo au venit banii. De altfel, în cariera mea, trei meciuri ale mele au fost transmise pe Show Time, alte trei pe HBO, apoi restul pe ESPN și Show Box”, a completat Lucian.

Potrivit estimărilor presei internaționale, Lucian Bute ar fi câștigat 16.658.000 $ în toată cariera. 

Lucian Bute s-a lăsat de box şi a intrat în afaceri

Sportivul s-a retras din activitate în 2019. Fostul campion mondial IBF la supermijlocie locuiește în Canada, la Montreal, alături de soție și copii. El a obținut cetățenia canadiană în anul 2012. Fostul pugilist s-a orientat către afaceri imediat după cariera de sportiv și a cumpărat un complex imobiliar la Montreal. Această investiție l-a ajutat să-și stabilizeze averea pe care adunat-o din box.

În urmă cu ceva timp, Bute afirma pentru presa din Canada că își gestionează afacerea împreună cu soția lui, Elena.

„Nu mi-am irosit banii. Am decis să îl investesc în achiziționarea mai multor blocuri de apartamente cu prieteni care se aflau în această industrie. Astăzi, împreună cu soția mea, Elena, noi gestionăm blocurile. Îmi place, îmi place… Sunt foarte mândru de investițiile pe care le-am făcut în carieră”, a spus Bute pentru jurnaliștii canadieni.

Lucian Bute mai are o casă în Laval, aproape de Montreal și un apartament de vacanță în Florida, Statele Unite. Lucian Bute a fost implicat și în câteva afaceri, în România. Este vorba de o asociere cu o firmă de transport rutier locală, acasă, la Galați, și câteva stații GPL.

Foto Facebook