Adrian Titieni este actor angajat al Teatrului Odeon din anul 2017. Are 60 de ani, iar pe lângă cariera de succes în teatru și film, este unul dintre cei mai apreciați profesori români, specializați în Arta actorului.

Recent, Adrian Titieni a vorbit despre despre remunerația din România a meseriei de actor. 

Maestrul este de părere că la noi în țară nimeni nu se poate îmbogăți din meseria de actor, dar dacă o persoană își face bine meseria bine, banii vor veni.

„Banii sunt un efect colateral al oricărei activităţi pe care o întreprinzi pe lumea asta. Dacă scopul personal sunt banii, poţi găsi tot felul de activităţi pentru a-i obţine. În schimb, orice fel de profesie practicată bine, din implicare şi pasiune, poate crea acest efect colateral al unei stări financiare rezonabile. Sigur, actoria în România nu este o profesie din care să te îmbogăţeşti. N-ai cum! Scoatem asta din discuţie. În America este altceva, dar nu pentru oricine. Dacă eşti interesat doar de profesie, banii apar.Nu ceva ieşit din comun, dar îţi asigură un trai decent, peste medie. Nu se îmbogăţeşte nimeni, dar un tânăr nu ar trebui să pornească la drum să facă bani din meseria lui. Aşa nu îţi poţi face treaba bine', a spus Adrian Titieni, pentru Playtech.ro.

Fiul lui Adrian Titieni îi calcă pe urme

Dacă fiicele actorului au ales să facă Medicină, fiul său, Marc, îi calcă pe urme: „Marc e scenarist, are preocupări de gen, multă lume spune talentat. Ca actor, cert e talentat, dar nu vrea să rămână în zonă. Sper ca ceea ce știe și poate să facă în actorie să-i folosească la capitolul scenaristică.

E la început de drum, sper să aibă drumul lui, să întrunească toate ingredientele legate de ecuația reușitei, să fie pentru el, să-i confirme viața și să-și confirme că alegerea e bună. Mulțumim lui Dumnezeu, copiii – frumoși, sănătoși!”, a adăugat acesta.

Fiicele mele sunt într-un domeniu pe care l-am invidiat întotdeauna, sunt în slujba umanității, medici. Doctorițe, cum ar spune ardeleanul din mine. Cea mare e neonatolog la Viena, în Austria.

Ariadna încă nu e foarte sigură de specializarea pe care vrea s-o îmbrățișeze, e în anul 5 la Medicină, iar anul ăsta a fost plecată cu Erasmus în Perugia, Italia, o experiență, înțeleg, cât se poate de interesantă”.

Actorul Adrian Titieni și Adriana Titieni au divorţat în mare secret, în 2018, după un mariaj de 23 de ani.

Despre Adrian Titieni

Născut pe 6 iunie 1963, Adrian Titieni a absolvit in anul 1988 cursurile Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică, la clasa regretatului profesor Mircea Albulescu.

Din 1989, este conferențiar doctor universitar, șef al catedrei „Artei actorului” la UNATC, iar până în 2016 a fost rectorul UNATC.

Timp de doi ani (1993-1994), a lucrat în TVR ca realizator în cadrul Departamentului Educație–Știință, iar în perioada 1996-1997, a fost consilier la departamentul de Relații Publice al Președintiei României.

Ca actor, Adrian Titieni a jucat în aproape 100 de producții cinematografice, printre care în ”Bacalaureat” (premiat la Cannes pentru cea mai bună regie) ori în serialul Vlad (unde l-a interpretat pe Iordache), ”Tata mută munții” sau ”Moartea domnului Lăzărescu” în rolul doctorului Dragoș Popescu.

În 2012, i s-a acordat Premiul Gopo pentru cel mai bun actor, pentru interpretarea personajului Doctorului Crișan din filmul Din dragoste cu cele mai bune intenții.

Foto Facebook