Sărbătorile de iarnă le aduc artiștilor mulți bani în conturi. De Crăciun și de Revelion, cântăreții nu mai fac față cererii. Este cazul și interpretului de muzică populară Gheorghe Turda.

Solistul are numeroase spectacole la sfârșit de ani, iar onorariul este pe măsură. E cunoscut faptul că pentru noaptea dintre ani artiștii sunt plătiți regește.

 „Mulți artiști nu știu să ceară”

Solistul de muzică populară este solicitat la petrecerile românilor din diaspora. Astfel, ca la începutul lunii decembrie, Gheorghe Turda va cânta în Germania, într-un turneu, urmând ca de Crăciun să cânte în Italia. 

Interpretul, în vârstă de 75 de ani, va pleca în turneul de 1 Decembrie, în Germania, unde va avea trei concerte, la Nuremberg, la Stuttgart și la Munchen, unde va sta până pe 6 decembrie. De Crăciun, Gheorghe Turda va susține un concert de colinde la Roma, pentru românii stabiliți în Italia.

Gheorghe Turda are concerte în țară, cât şi în străinătate din care face bani frumoși.

De Revelion 2024, Gheorghe Turda are recitaluri pe Valea Prahovei: „De Revelion, voi cânta în localuri de pe Valea Prahovei, în Sinaia, în Predeal și în Poiana Brașov, am 4 recitaluri, până în prezent. S-ar putea să ajung la șase, vedem, în alți ani aveam și câte 11.

De Revelion, se plătește dublu, ceea ce mulți artiști nu știu să ceară, trebuie să fie dublu plătit, pentru că este concurență mare și sunt multe solicitări”, a spus cântărețul.

Gheorghe Turda va câștiga, în ultima noapte dintre ani, suma de 7.200 de euro.

„Cel mai puțin se câștigă cam 1.500 de euro, dar Gheorghe Turda are 1.800 de euro, pentru un recital la o petrecere, de Sărbători”, potrivit unui impresar celebru.

Ce pensie are Gheorghe Turda

Gheorghe Turda a recunoscut că are o pensie lunară de 9.000 de lei, după cei 55 de ani de activitate la ansamblurile Rapsodia Română și Ciocârlia. El a fost șeful ansamblului Ciocârlia și șeful Direcției de Cultură a Ministerului de Interne, având grad de general de brigadă în rezervă.

Foto Facebook