Război în Ucraina. Rusia are o listă cu 40.000 de mercenari sirieni pregătiți să lupte în Ucraina.Toți sunt atrași de salariile pe care Federația Rusă le oferă. 

La începutul lunii, Kremlinul a anunţat că voluntarii, inclusiv cei care vin din Siria, ar fi bineveniţi pentru a lupta alături de armata rusă în Ucraina, ţară invadată începând din 24 februarie.

Salariu atrăgător pentru soldații sirieni

În Siria au fost înființate 14 centre de recrutare a mercenarilor. În timp ce în țara lor aceşti soldaţi câştigă între 13 şi 32 de euro pe lună, Rusia le promite un salariu de 5.000 de lire sterline (aproximativ 6.500 de dolari) pe lună pentru a lupta în Ucraina. Dacă sunt uciși pe front, familia primește 37.000 de lire sterline (48.000 de dolari).

Soldat sirian: Putin comite un masacru în Ucraina, dar luptând de partea rușilor voi putea să îmi hrănesc familia

Un soldat sirian care s-a oferit voluntar să lupte împotriva Ucrainei a declarat, potrivit BBC, că el știe că se comite un masacru Ucraina, dar că a acceptat pentru banii oferiți de Federația Rusă, care îl ajută să-și hrănească familia.

El a menționat că știe cel puțin 200 de persoane care s-au oferit voluntari din același motiv. Mercenari sirieni au luptat deja în Libia şi în enclava caucaziană Nagorno-Karabah.