Fără doar și poate, întreaga planetă cunoaște cazul Novak Djokovic, sportiv care nu a fost lăsat să participe la Australian Open, deoarece nu s-a vaccinat și a mințit autoritățile în privința adeverinței medicale pe care o avea, a momentului în care a făcut COVID-19 și a țărilor în care s-a deplasat înainte de ajunge la Melbourne.

În plină desfășurare a tuneului din Australia, Flavia Pennetta, care acum are 39 de ani și în trecut a câștigat US Open, a vorbit despre cazul Novak Djokovic. Chiar dacă ea este din Italia, iar el este din Serbia, Flavia a spus că este bună prietenă cu Novak și că sportivul nu ar trebui să fie pus la zid pentru că nu s-a vaccinat.

„Ne cunoaștem de mult timp, există o relație bună între noi. Am o relația foarte bună și cu Edoardo Artaldi și Elena Cappellaro, agenții lui, doi oameni minunați. Nole a fost făcut mereu alegeri diferite, de la mâncare la prieteni. Întotdeauna a luat decizii personale, mereu sprijinite de Jelena, soția sa. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat, nu mă îndoiesc că este o persoană bună, cu siguranță nu un pericol public. Privind retrospectiv, cu siguranță ar fi fost mai bine să rămână acasă și să nu se pună cu Australia, o țară care nu acceptă în niciun chip pozițiile anti-vaccin, care a avut perioade lungi de carantină și le-a impus cetățenilor măsuri drastice. Ar fi putut veni sezonul următor și nimic nu s-ar fi întâmplat. Eu sprijin libertatea de alegere. Unele mame se vaccinează în timpul sarcinii, dar eu am așteptat să nasc, astfel încât alegerea mea să nu-mi afecteze fiica. Oricum, îl pedepsesc prea dur pe Novak, îl tratează ca pe un criminal. Mă îndoiesc că se va vaccina. Va rămâne fidel ideilor sale, poate chiar mai mult decât înainte. Știți ce aș fi făcut eu? Aș fi părăsit aeroportul cu viza în buzunar, aș fi mers pe terenul central de la Australian Open să transpir, aș fi făcut o fotografie alături de staff-ul meu și aș fi organizat o conferință de presă în cea mai mare sală din complex: «Dragi australieni, am venit să joc tenis. Nu am intenționat să fac rău cuiva, îmi pare rău că am fost înțeles greșit. Ne vedem la anul». Viața de nevaccinat va fi un infern”, a spus Flavia Pennetta.