Fostul campion american la box Mike Tyson a snopit în bătaie un pasager la câteva minute după îmbarcare. Sportivul a lovit luna trecută un pasager agitat şi probabil beat care l-a deranjat la bordul unui avion.

Incidentul a avut loc pe 20 aprilie înainte ca un zbor JetBlue să decoleze din San Francisco spre Florida. Altercația a fost filmată de un martor din avion.

Mike Tyson a snopit în bătaie un pasager ce se afla lângă el în avion. Imagini cu victima plină de sânge - VIDEO

Mike Tyson nu va fi urmărit penal

Procurorul din California responsabil cu examinarea incidentului a decis ca Mike Tyson să nu fie urmărit penal. Această decizie se bazează "pe împrejurările din jurul confruntării", aşa cum le arată videoclipurile şi mărturiile, în special "comportamentul victimei", explică într-un comunicat de presă procurorul din San Mateo, Steve Wagstaffe.

Victima a fost de vină

Fostul boxer în vârstă de 55 de ani l-a lovit în mod repetat pe acest pasager la câteva minute după îmbarcare. Acesta din urmă, un bărbat de 36 de ani, părea beat şi a strigat nepoliticos către pasagerii care se urcau în avion, a declarat procurorul Wagstaffe pentru Los Angeles Times.

Mike Tyson scapă basma curată

Au existat, de asemenea, rapoarte despre o sticlă de apă din plastic aruncată către Mike Tyson, care stătea aşezat în faţa acestui pasager.

"Acest dosar nu se încadrează în justiţia penală" a spus procurorul, adăugând că "dacă părţile doresc să înceapă un proces civil, acesta poate avea loc indiferent de această decizie”. Nici victima, nici Mike Tyson nu au dorit de asemenea să se iniţieze proceduri penale.

Mike Tyson este unul dintre cele mai emblematice personaje din lumea boxului. Cel mai tânăr campion mondial al greilor, în 1986, la 20 de ani şi 4 luni, "Kid Dynamite" a înlănţuit momentele de glorie, reuşind o serie de 37 de victorii fără înfrângere la începutul carierei sale, dar şi derapajele, cu un eşec neaşteptat în 1991 şi un meci tragicomic împotriva lui Evander Holyfield, în 1997.

Tyson a fost, de asemenea, condamnat în 1992 pentru viol, fiind închis timp de aproape trei ani. În 2007, el a recunoscut o dependenţă de cocaină.

Captură video