Dorel Vișan este nemulțumit de pensia pe care o primește lunar de la statul român.

Actorul a mărturisit că, după zeci de ani de muncă, are o pensie de 1.400 de lei. Pe lângă aceasta, mai primește o indemnizație pentru contribuția sa în domeniul artistic.

Pentru că face față cu greu traiului zilnic, actorul a decis să se retragă din viața publică în 2021 și să se mute la țară. De câțiva ani, actorul s-a retras din viața publică la țară, la Mărtinești, o localitate aproape de Cluj Napoca, unde s-a apucat de legumicultură.

„M-am retras la muncă, nu la moșie, fiindcă moșia e pretențioasă. Aceia care se retrag la moșie, nu lucrează. Ăia nu muncesc. Lucrează alții pentru ei.

El s-a retras de pe scenă spunând că nu se mai regăsește în teatrul de azi.

"Mai există un dor de scenă, dar s-a topit într-o lume care a dispărut. Fiecare generație are felul ei de a se manifesta. Din păcate, trăim într-o lume în care generațiile tinere au fost derutate. Li s-a dat credința mincinoasă că sunt liberi. Fără să li spună că libertatea implică și responsabilitate… Și așa am ajuns să trăim într-o lume în care nimeni nu mai răspunde pentru cuvântul pe care-l rostește sau de chipul pe care-l înfățișează”, a declarat Dorel Vișan pentru impact.ro.

Numai puturoșii și leneșii mor de foame!

La 86 de ani, Dorel Vișan își cultivă singur legumele și întreține o grădină mare și o seră.

„Am o grădină mare și o seră de doar cinci­sprezece metri pătrați, dar în care îmi cresc absolut toate cele necesare. Am investit în sănătatea mea. Ceapă verde, usturoi, salată, spanac, castraveți, ardei iute și gras, roșii, de toate îmi cultiv acolo și am tot anul.

Îmi fac și răsaduri numai din semințe românești, procurate de la țărani. În grădină pun anual cel puțin 50 de tufe de roșii, fasole, castraveți, cartofi, ardei, gogoșari, varză. Nu­mai cine nu vrea, numai puturoșii și leneșii mor de foame, cu pământul nelucrat."

Foto stirileprotv.ro