Fără doar și poate, Ilie Dumitrescu nu este doar unul dintre cei mai cunoscuți foști fotbaliști din România, membru în Generația de Aur, ci și un afacerist iscusit.

Cu o avere considerabilă pe care a făcut-o nu doar din sport, Ilie Dumitrescu vrea să dea din nou lovitura în afaceri. Astfel că a scos la vânzare o clădire pe care a cumpărat-o în anul 2004 și care astăzi valorează o adevărată avere.

Potrivit informațiilor apărute în presă, fostul atacant român vrea să vândă Hanul cu Tei, o clădire-simbol pe care o deține în Centrul Vechi al Capitalei și pe care a obținut-o într-un mod surprinzător.

„Voiam să cumpăr ceva lipit de «Caru' cu Bere». M-am dus să dau avansul, avea cofetărie la parter și vreo două-trei etaje. Poate la bătrânețe o să stau eu aici, în Centrul Vechi, să-mi beau cafeaua la «Caru' cu Bere» și să privesc de pe balcon CEC-ul.

Nu s-a legat asta, ies din clădirea aia și trece cineva cu o vafă. Nu mâncasem vafă de când eram copil și întreb: «Dom'le, de unde ați cumpărat vafa?». «De după colț». Merg să măncânc o vafă și vine apoi cineva, o doamnă, și îmi spune: «Căutați o proprietate în Centrul Vechi? Că v-am văzut pe-aici». Zic: «Da». «Nu vreți să vedeți una?». Și văd «Hanul cu Tei».

Având avansul la mine pentru clădirea cealaltă, zic: «Ai actele regulă, totul e ok?». Ăla-mi spune: «Bă, vrei să cumperi?». Zic: «Da». Deci totul s-a legat, nicio legătură cu arta, eu trebuia să cumpăr altă clădire”, spunea în trecut Ilie Dumitrescu.

Dacă a spus că la acea vreme doar avansul a fost 25.000 de euro, pentru a cumpăra Hanul cu Tei, iată că acum el vinde clădirea cu 1,6 milioane de euro.

foto: ProfiMedia