Adrian Mititelu (54 de ani), patronul echipei U Craiova 1948, a fost eliberat luna trecută din închisoare, după 18 luni de detenție. Patronul de la FCU Craiova a făcut primele dezvăluiri despre perioada în care a fost încarcerat în Penitenciarul Pelendava din Craiova. 

A stat alături de cei condamnați pentru omor

„În Craiova, în penitenciarul de maximă siguranță, e foarte greu. Mai ales pentru mine, care nici nu știam cum arată un arest. Părea un vis.  Era pandemie când am fost încarcerat. În prima noapte am fost dus pe o secție de maximă siguranță, unde sunt încarcerați cei care comit fapte grave, omor. Am stat în camere mici, timp de 15 zile. A fost cumplit.

Am stat într-o celulă de 3x3. Toți de acolo țipau, urlau. Unii râdeau, alții mă încurajau, unii mă înjurau. Făceau glume «Gata, te-a băgat Olguța la închisoare». A fost cumplit. Eu tot credeam că se întâmplă ceva și nu rămâne sentința. Toți avocații erau optimiști. După câteva luni m-am obișnuit și am luat-o ca atare. Îmi era teamă că echipa nu rezistă. Nici pentru Adiță nu a fost ușor, avea 23 de ani și jumătate. 

M-am gândit să scriu o carte. Dar nu pentru a beneficia de o reducere a pedepsei cu 20 de zile. Am multe de scris. M-am gândit la un titlu «50 de ani în fotbal», a spus  Adrian Mititelu la GSP live.

Adrian Mititelu a povestit că a lucrat ca ospătar în închisoare: "În detenție, inițial serveam mâncarea. Eram ospătar. Primeam mâncarea de la bucătărie și le-o puneam deținuților în farfurie”. 

Adrian Mititelu a fost condamnat pe 5 noiembrie 2020, pentru evaziune fiscală în cazul transferului lui Mihai Costea la FCSB, în 2011. Patronul lui U Craiova 1948 a executat 20 de luni de închisoare din pedeapsa de trei ani.

Foto FACEBOOK