Leonard Doroftei a părăsit definitiv România și s-a stabilit în Canada. Fostul campion mondial s-a mutat în 2019 în Canada, alături de familia sa.

Aici pugilistul în vârstă de 53 de ani și-a deschis o sală de box, unde și antrenează. "Moșu" are doi băieți, Alex și Adrian, și o fată, Vanessa.

Leonard Doroftei a plecat din țara de origine în urmă cu câțiva ani, pentru că s-a simțit umilit de autoritățile statului.

În Canada, fostul pugilist a început o viață nouă. Într-un interviu pentru GSP, acesta a mărturisit că și-a luat licența de antrenor de box, iar acum câștigă sume importante de bani antrenând copii.

Doroftei lucrează din greu la propria sală, unde predă lecții de box copiilor români.

Ce salariu area Leonard Doroftei

”Moșu`” a declarat că încasează un salariu lunar de aproximativ 4.000 de euro în Canada. Conform Agenţiei Naţionale pentru Sport, Leonard Doroftei primește și o rentă viageră de 9232 de lei (2.000 de euro) de la statul român.

”Moșul” este remunerat cu această sumă pentru performanțele reușite în box de-a lungul carierei sale. Leonard Doroftei a fost campion mondial la categoria semi-ușoară între 5 ianuarie 2002 și 24 octombrie 2003.

Lucrez de luni până luni, fără pauză. Câștig cam 5.000-6.000 de dolari canadieni (3.400-4.000 de euro). Am avut nevoie de o schimbare. Nu mă regăseam, tot ce făceam era împotriva mea. Am stat de vorbă cu niște ziariști și a doua zi au scris că sunt cerșetor.

Sau impostor. Titlul a fost groaznic, toată lumea a început să mă facă cerșetor. E dureros, e urât. Nu am cerșit nimic. Nu mai îmi găseam locul absolut deloc. M-a tras în jos locul acasă. Viața pe care am dus-o, de uzură, m-a obosit. Nimic nu se mai lega. Devenisem băiatul rău, dar eu n-am făcut rău nimănui.

A trebuit să fac o schimbare, dar decizia a fost rea, le-am schimbat iar viața copiilor, i-am dus în altă lume. Doar că ei mă iubesc, suntem o familie și au înțeles. O perioadă, probabil. Va trebui să iau o decizie cât de curând”, a spus Doroftei, potrivit GSP.ro.

Foto Facebook