EURO 2024 a debutat cum nu se putea mai bine pentru țara gazdă a marelui eveniment fotbalistic: Germania a dat de pământ cu Scoția, scor 5-1, după ce la pauză era 3-0!

Primul marcator de la Campionatul European de Fotbal din 2024 a fost Florian Wirtz, starul lui Bayer Leverkusen, care a fost ales drept jucătorul anului în Germania în acest an.

În vârstă de doar 21 de ani, fotbalistul german născut în Pulheim joacă din 2020 la campioana Germaniei, pentru care a marcat 25 de goluri în 109 partide.

Devenit vedetă mondială datorită lui Bayer Leverkusen, dar și datorită naționalei Germaniei, Florian Wirtz are o soră mai puțin cunoscută, Juliane, care împarte aceeași pasiune ca și fratele ei!

Deși are o meserie mai puțin obișnuită pentru femei, Juliane Wirtz este mândră de ceea ce face: este fotbalistă la Werder Frauen, echipa feminină a celor de la Werder Bremen.

Născută în 2001, Juliane este cu doi ani mai mare decât Florian Wirtz și joacă pe postul de mijlocaș. Până în 2023, ea a fost legitimată, la fel ca și fratele ei, la Bayer Leverkusen, după care s-a transferat.

Juliane Wirtz joacă fotbal profesionist din anul 2017, iar de atunci a adunat peste 100 de meciuri și a marcat 3 goluri, jucând inclusiv pentru naționalele de juniori ale Germaniei.

Dacă pe rețelele de socializare, mai exact pe Instagram, Florian Wirtz are peste 2 milioane de fani, sora lui fotbalistă are doar 16.000 de urmăritori.

foto: Twitter