O fotografie inedită cu Preafericitul Daniel, realizată acum 40 de ani, a fost publicată de prezentatorul TV Șerban Huidu pe rețelele de socializare.

Imaginea îl ilustrează pe Patriarhul Daniel cum îl ține în brațe pe puștiul de atunci Șerban Huidu. În paralel, vedeta a postat o poză realizată recent, dar și un mesaj plin de admirație.

"Fix 40 de ani despart aceste doua fotografii. Prima e din 1982 și este făcută la Mânăstirea Sfânta Maria din Techirghiol, când un tânăr profesor a făcut poze, la final de vacanta, cu oltenașul ce i-a fost comesean toată durata sejurului. Cealaltă fotografie a fost făcută azi la Patriarhie când oltenașul i-a oferit amintirea de acum 40 de ani, Preafericitului Daniel. As vrea ca toată lumea sa îl cunoască asa cum îl cunosc eu. Un om jovial și hâtru cu cultura impresionanta și care poate vorbi la fel de ușor despre fizica cuantica sau despre un șurub.Mulțumesc domnule profesor!"

Ce studii are și care e numele său al Patriarhului

Numele real al Patriarhului Daniel este Dan Ilie Ciobotea. El s-a născut pe 22 iulie 1951 în satul Dobreşti din comuna Bara judeţul Timiş și a urmat școala primară în satul lui natal. Pentru liceu a mers la Lăpușnic și a finalizat studiile în 1966. Dacă vă întrebați ce studii are, ei bine, Patriarhul Daniel a urmat apoi Institutul Teologic Universitar din Sibiu (1970-1974).

Dan Ilie Ciobotea a urmat ulterior, între 1974-1976 cursurile de doctorat la Institutul Teologic Universitar din Bucureşti, iar de aici a plecat în străinătate. Astfel, Patriarhul Daniel a mers la Strasbourg, în Franța, iar mai apoi la Freiburg Germania. A fost lector în Elveția timp de mai mulți ani după finalizarea completă a studiilor. De asemenea, el a fost și profesor asociat la Geneva și Fribourg și a participat la numeroase întruniri pentru promovarea ecumenismului peste hotare.

Ulterior, Patriarhul Daniel a fost ales episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timişoarei, iar la 1 iulie 1990 înscăunat ca arhiepiscop al Iaşilor şi mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. La 30 septembrie 2007 a fost ales patriarh al BOR, funcție pe care o ocupă și în prezent.

Foto Facebook& ziaruldeiași.ro