Fost patron al clubului de fotbal AC Milan, Silvio Berlusconi a fost un mare împătimit al fotbalului.

Din păcate, afaceristul a murit la vârsta de 86 de ani, după o lungă luptă cu boala, iar jurnaliștii de la Corriere dello Sport au aflat ce a făcut acesta cu doar câteva zile înainte de deces.

Potrivit sursei citate, Silvio Berlusconi, care deținea și echipa de fotbal Monza, a decis să vândă clubul! El negocia deja de câteva luni cu Evangelos Marinakis, cel care deține echipele Olympiacos (din Grecia) și Nottingham Forest (din Marea Britanie), iar înainte să moară, italianul a semnat actele prin care ceda clubul din Serie A.

„Ultimul act semnat de Berlusconi a fost să cedeze gruparea brianzola magnatului grec. Tratativele, ce au început în urmă cu câteva luni, trebuie să se fi încheiat în ultimele zile ale vieții fostului lider al Forzei Italia. Foarte bogat, mare pasionat de fotbal și om politic de succes, reales în consiliul Primăriei din Pireu, Marinakis e un armator având una dintre cele mai mari flote din lume, moștenite de la tatăl său, și un magnat media, posedând ziare, posturi de radio și TV”, au scris cei de la Corriere dello Sport.