Nu este niciun secret că, în ultima perioadă, tot mai multe persoane se plâng de traiul din România, însă iată că la început de 2024 vin și unele vești bune.

Potrivit lui Marius Budăi, fost ministru al Muncii și Solidarității Sociale, unii români se vor bucura de la 01 iulie 2024 de majorări salariale. Vorbim despre acele persoane care câștigă salariul minimum pe economie, care va crește în perioada următoare.

„Este, de fapt, implementarea salariului minimum european în România. Aceste sume au fost avansate încă de anul trecut. Nu luăm o decizie de pe o zi pe alta. Dar este un principiu cu care Marcel Ciolacu a venit, ca de la 01 ianuarie 2025, să nu câștige nimeni sub 500 de euro net.

Toate aceste elemente trebuie puse într-un context. Directiva este aprobată, trebuie să o transformăm în lege, principiile sunt foarte clare. Ideea de bază este să nu dezechilibrăm, dar trebuie să aibă și oamenii cu ce trăi.

Am discutat anul trecut că la 01 iulie 2024 salariul va fi de 3.700 de lei brut, dar este și acel deziderat de care vorbea Marcel Ciolacu, ca de la 01 ianuarie 2025 să nu mai avem salarii minime sub 500 de euro”, a spus Marius Budăi. după cum notează cei de la Cancan.

Astfel, potrivit celor spuse de fostul ministru, un român care câștigă salariul minimum pe economie va primi în mână 2.217 de lei.

foto: Profimedia