Cel mai bogat om din lume vrea să închidă un cont de Twitter deținut de un tânăr de 19 ani. Elon Musk este deranjat de contul de Twitter @ElonJet, care monitorizează zborurile pe care CEO-ul Tesla și SpaceX le făce cu avionul său privat.

Musk i-a oferit chiar și bani proprietarului. Contul de Twitter „Elon Musk's Jet” arată toate zborurile făcute de avionul privat al lui Musk (cu sau fără miliardar) cu ajutorul unor algoritmi care monitorizează datele de trafic aerian disponibile public.

Din iunie 2020, contul, care acum are 132.000 de fani, urmărește avionul privat al lui Musk, cu ajutorul unui bot care filtrează datele publice ale Administrației Federale de Aviație.

"Este un risc de securitate”

Contul a fost creat și e administrat de Jack Sweeney, student la University of Central Florida. Tânărul a dezvăluit că Elon Musk l-a contactat personal anul trecut, cerându-i să steargă contul pentru că este un risc de securitate.

Elon Musk l-a întrebat dacă „poți da jos asta (contul)? Este un risc de securitate”. „Da, pot, dar te va costa un Tesla Model 3, în caz că nu glumești?”, i-a răspuns Jack Sweeney. „Nu sunt încântat de ideea de a fi doborât de un țăcănit”, i-a scris înapoi Musk.

Ofertă de 5.000 de dolari

Elon Musk, care are o avere de 216 miliarde de dolari, i-a oferit studentului 5.000 de dolari ca să închidă contul.

„E vreo șansă să urci la 50.000$?”, l-a întrebat Sweeney. „Ar fi un sprijin grozav pentru facultate și s-ar putea chiar să îmi permită să îmi iau o mașină, poate chiar un Model 3”, a adăugat acesta.

Potrivit Protocol, site specializat în știri din domeniul tech., Musk i-a răspuns că se va gândi și va veni cu un răspuns dar nu l-a mai contactat pe internaut.

Foto Facebook, Twitter