În ianuarie 2023, Florin Piersic împlinește 87 de ani, iar cu aproximativ o lună înainte de aniversare, el a fost invitat într-un podcast online.

Considerat ca fiind unul dintre cei mai iubiți, cunoscuți și talentați actori din România, Florin Piersic i-a vorbit lui Mihai Morar și despre viața lui din spatele scenei, a camerelor de filmat sau a aparatelor fe fotografiat.

Celebrul actor și-a amintit amuzat de o întâmplare petrecută în urmă cu mai mulți ani, atunci când cabana lui a fost spartă de hoți.

„Aveam pistoalele rămase de la «Mărgelatu». Erau de formă prin casă, ce muniție? Într-o zi, de Paști, eram plecat în Bucovina. În loc să ia o fotografie, amintire cu mine, că mi-au spart cabana, mi-au luat pistoalele. Bani? Ciuciu, de unde? Că n-aveam bani nici pe mine. Într-o zi, mi le-a adus cineva, pistoalele, le-a găsit aruncate în apă, în râul de lângă. După o săptămână-două, mi i-a adus polițistul pe hoți. Doi inși, în cătușe. «Nu-i condamnați, mă, că nu mi-au furat nimic! Dau și declarație». Și-au cerut și iertare. «Au venit din curiozitate, mi-au luat niște rahaturi de pistoale, care nu sunt bune la nimic». Așa am făcut, cred că am procedat cel mai bine”, a spus Florin Piersic.