În vara anului 2022, după o relație care a durat aproximativ 12 ani, Gerard Pique și Shakira au decis să se despartă, ruptura venind ca un trăsnet peste lumea mondenă, mai ales din cauza faptului că artista a început să îl atace în melodiile ei pe fostul fotbalist.

Din câte se pare, Pique o înșela pe Shakira cu o tânără, Clara Chia Marti, care în prezent este iubita lui Pique, iar acesta chiar s-ar pregăti să o ceară în căsătorie.

Acum, la un an de la despărțire, Shakira a oferit noi detalii despre relația pe care a avut-o cu Gerard Pique. Fiind implicată într-un proces în care e acuzată că a fraudat statul spaniol cu 14,5 milioane de euro între anii 2011 și 2014, artista a afirmat că în acea perioadă nu locuia în Spania, chiar dacă era într-o relație cu Gerard Pique și deja avea cu el și un copil, pe Milan, născut în 2013 în Barcelona.

„Eram o nomadă, o persoană fără rădăcini și fără stabilitate. Am călătorit într-un ritm atât de intens încât mă aflam în trei țări diferite în aceeași zi. Este unul dintre cele mai mari prețuri pe care a trebuit să le plătesc pentru cariera mea. Muzica mea se auzea în toată lumea în acei ani. Eram peste tot, am petrecut mai mult timp în avion decât orice pilot. Îmi amintesc că am călătorit din Marrakech până în Croația. Zburam deasupra Barcelonei și l-am întrebat pe pilotul avionului dacă pot ateriza pentru scurt timp doar pentru a-i da un sărut lui Gerard. A fost cel mai romantic lucru pe care l-am făcut vreodată în viața mea. În 2011, când am început să mă întâlnesc cu el, abia ne vedeam. Avea 23 de ani, cu 10 ani mai tânăr decât mine. Jucător de fotbal, chipeș, cu o reputație de playboy... Era un copil sălbatic la acea vreme. Acum, este un tip grozav, dar pe atunci era nebun și nu aveam nicio garanție că lucrurile vor funcționa sau că vom întemeia o familie. Nu mi-am imaginat niciodată că voi trăi în această țară pentru acest puști cu barbă care arăta uimitor. Nu știam ce vrea tipul ăsta de la mine. Poate că voia să se distreze și nu era ceva pe termen lung. Este greu de înțeles, dar în timpul sarcinii lucram 14 ore pe zi. Îmi amintesc că eram pe scenă cu burta mea mare, făcând acele mișcări pe care le fac... Cred că arătam ridicol. Am programat cezariana pentru că aveam un contract cu The Voice. M-am dus în sala de nașteri machiată. Am născut și mi-am luat copilul nou-născut cu mine. L-am purtat peste tot cu mine, ca acele mame indigene care își poartă copiii în spate. L-am alăptat pe platoul de filmare al emisiunii la fiecare 3 ore”, a spus Shakira.