Numele lui a devenit sinonim cu gimnastica masculină din România, după ce a cucerit 31 de medalii olimpice, mondiale și europene. Marian Drăgulescu în vârstă de 42 de ani a renunțat, în 2021, la sportul de performanță. De atunci, fostul sportiv primește o rentă viageră generoasă.

Cel mai titrat gimnast al României beneficiază de o rentă viageră ca urmare a performanțelor obținute de-a lungul carierei.

Marian Drăgulescu ia lunar, din partea statului român, aproximativ 16.000 de lei (3.200 de euro).

„Nu se poate spune că din gimnastică strângi o sumă de bani să poţi să stai acasă. Sunt publice aceste rente viagere. E un mare avantaj pentru noi că o avem când ne retragem din activitate. Cât eşti în activitate, nu beneficiezi de ea. 

Sunt anumite criterii pentru acordarea acestei rente viagere. Se acordă pentru cei care sunt campioni mondiali, europeni, iar la Jocurile Olimpice intră toate medaliile, aur, argint, bronz. 

Fiecare medalie are o cotaţie dintr-un salariu mediu brut pe economie. Există un prag, nu poţi trece de el. Pragul este 16.000 de lei. Îţi asigură un trai cel puţin decent”, a spus Marian Drăgulescu, potrivit Gazeta Sporturilor.

Suma pe care o primește Drăgulescu este la fel ca cea pe care o primesc sportivi precum Nadia Comăneci, Ana Maria Popescu, Elisabeta Lipă sau Gabriela Szabo, dar și ministrul Eduard Novak.

Foto Facebook