După ce au recucerit Bucha (Bucea), oraș de lângă Kiev, autoritățile din Ucraina au făcut un anunț de-a dreptul șocant: aproximativ 400 de cadavre au fost găsite pe străzi, cei mai mulți dintre oamenii omorâți având mâinile legate la spate.

Consilierului prezidențial ucrainean Alexei Arestovici a dezvăluit că toți conaționalii săi au fost ucisi de trupele ruse, în timp ce se retrăgeau și că, mai mult decât atât, înainte de a-i omorî pe ucraineni, rușii i-au torturat pe bărbați, iar pe femei le-au violat!

Potrivit hackerilor de la Anonymous, atrocitățile ar fi avut loc la îndemnul unui rus care a condus o unitate militară care s-a aflat câteva săptămâni în Bucha (Bucea). Bărbatul este numit acum „Măcelarul din Bucha”!

„Locotenent-colonelul Omurbekov Azatbek Asanbekovici, unitatea militară 51460, comandantul celei de-a 64-a brigăzi de puști motorizate (Habarovsk) este responsabil pentru masacrul din Bucha”, au scris pe Twitter cei de la Anonymous, care au postat și fotografia militarului rus.