În apropierea sărbătorilor pascale, Ilie Năstase a fost convins de soția sa, Ioana, să meargă împreună în pelerinaj la Ierusalim. Cei doi au stat o săptămână în Țara Sfântă și s-au întors recent pentru a petrece Paștele în țară.

Timp de șapte zile ei au vizitat mai multe biserici, mănăstiri, locașuri sfinte. Împreună cu un grup organizat de duhovnicul ei, Ioana Năstase a mers la Ierusalim, l-a convins și pe soțul ei să o însoțească.

Într-un interviu pentru Playtech, Ioana Năstase a povestit cum a fost pelerinajul la Ierusalim cu Ilie Năstase.

„Când i-am spus, prima dată, că am decis să merg în pelerinaj la Ierusalim nu a avut nicio reacţie. Apoi, i-am tot reamintit, punctând astfel şi trecerea timpului.

Cu trei zile înaintea plecării grupului, fiindcă am mers împreună cu preotul meu duhovnic, şi cu alte peste 50 de persoane, a cedat şi m-a asigurat că vine şi el. L-o fi speriat faptul că urma să rămână singur acasă şapte zile.„A fost surprinzător, chiar şi pentru mine, cât de ascultător a fost Ilie, în tot acest interval de timp! Nu a comentat, a ascultat explicaţiile, nu s-a plâns că mergem prea mult sau că facem nu ştiu ce anume. Nimic din toate acestea. Ilie a fost de un calm imperial, cum nu-mi amintesc să-l fi văzut vreodată.

Fostul mare tenisman ajuns la vârsta de 76 de ani a fost recunoscut și salutat de mulți români, dar și străini din toate colțurile lumii.

„Într-un fel, aşa am şi realizat cât de mulţi români trăiesc în Israel. Fiindcă, nu a fost zi în care zeci de oameni să nu-l salute pe Ilie Năstase, pe oriunde am trecut, fie lângă biserici, fie lângă hotel sau un biet magazin, pe unde ne mai opream, ca să ne mai luăm una sau alta. Şi nu doar românii l-au oprit ca să-l salute şi să vorbească cu el. Şi evreii au făcut acelaşi lucru. Şi toţi îl strigau pe numele mic, Ilie'

Pentru Ilie Năstase nu a fost prima dată când a vizitat Ierusalimul însă înainte a fost doar în trecere.

„Mi-a zis ceva de genul că tenisul îl mai adusese în preajma acestor locuri, dar că niciodată nu a avut timp pentru altceva, decât antrenamente şi meciuri. Aşa că, de data asta, a fost ceva cu totul diferit şi m-a încredinţat că i-a plăcut foarte mult!', a încheiat Ioana Năstase.

Foto Facebook