Procesul în cazul de dopaj al Simonei Halep a fost amânat pentru a treia oară, la cererea Agenției Internaționale de Integritate a Tenisului (ITIA). Sunt mai bine de 6 luni de când Simona Halep a fost suspendată în scandalul de dopaj cu Roxadustat.

De atunci, aceasta așteaptă să fie judecată, iar de la lună la lună, procesul său se tot amână, lucru care a doborât-o din punct de vedere psihic pe Simona. Suspendarea maximă pe care Halep ar putea să o primească este una de 4 ani.

Năstase: Simona trebuie să stea la mâna unora care decid şi care nu sunt prea corecţi

Ilie Năstase sare în apărarea sportivei noastre și face acuzații serioase în scandalul de dopaj. Fostul tenismen este de părere că tergiversarea cazului Simonei Halep are legătură cu faptul că aceasta este româncă.

Fostul campion de la Roland Garros și Wimbledon a mai dezvăluit că deține unele informații potrivit cărora anumite jucătoare depistate pozitiv ar fi scăpat fără suspendare.

"Simona, nu ştiu, e complicată situaţia ei. Cum spunea şi domnul Ţiriac, trebuia să se grăbească la început, pentru că apoi au tocat-o. Cu cât o lungeşti, cu atât o să aştepte mai mult ca să poată să joace tenis din nou. Se tergiversează pentru că e româncă! Când mi-au spus că sunt rasist, am terminat în trei zile subiectul, pentru că ne-am dus peste ei. Aşa trebuia să se facă şi în acest caz, dar acum e prea târziu.

Simona trebuie să stea la mâna unora care decid şi care nu sunt prea corecţi. Ştiu nişte jucătoare de tenis din alte ţări care au fost prinse şi nu s-a făcut absolut nimic. Simona n-o să uite tenisul în opt luni, trebuie să-şi vadă de antrenamente şi să sperăm că decizia va fi luată în curând. Poate că o să joace la US Open. Simona o să-şi revină, a fost numărul 1, nu poţi să fii mereu numărul 1... dar ea are calităţi să fie din nou numărul 1", a spus Ilie Năstase, într-un interviu pentru Digi Sport.

Nadia Comăneci ia atitudine în cazul de dopaj al Simonei Halep

Și Nadia Comăneci s-a declarat una dintre marile susținătoare ale Simonei Halep. Nadia consideră că jucătoarea de tenis trebuie audiată cât mai rapid, pentru a-și putea dovedi nevinovăția.

"Îi duc dorul, sper să revină curând și să treacă peste acest lucru. Ce o fi o fi! Să închidă ușa, să își vadă de viața ei și de carieră. Toată lumea îi duce dorul! O vrem pe Simona înapoi pe terenul de tenis. Așteptarea este grea! Să sperăm că va fi auzită, că va conta cuvântul ei...”, a spus Nadia Comăneci.

Foto Facebook