Simona Halep, fostă număr 1 mondial în tenisul feminin, este suspendată din luna octombrie a anului 2022, fiind depistată pozitiv la roxadustat, o substanță interzisă în rândul sportivilor. Tenismena este suspendată de opt luni și încă nu a primit o decizie definitivă în ceea ce privește situația ei.

Ilie Năstase și-a exprimat opinia cu privire la situația complicată în care se află Simona Halep.

Primul lider mondial din istoria ierarhiei ATP i-a luat apărarea Simonei Halep în cazul de dopaj în care e implicată sportiva din Constanța. Ilie Năstase (76 de ani) crede că aceste amânări sunt cauzate de faptul că Federația Internațională de Tenis (ITF) nu deține probe concrete împotriva jucătoarei din România.

​„Eu cred că nu au probe împotriva ei! Dacă aveau probe, cred că o judecau foarte repede și o suspendau o lună, cinci luni… Și gata! Cum să faci așa ceva? Ea se antrenează cu gândul că va juca și ei nici măcar nu-i judecă situația.

Este foarte urât din partea lor! Cred că de asta au amânat-o de atâtea ori, eu cred că nu au probe. Nu ar fi trebuit să fie judecată? Eu când am avut cazul cu Serena Williams, atunci m-au judecat rapid, nu înțeleg de ce se prelungește atât de mult situația.

Spunea și Ion Țiriac… Dacă tot se prelungește așa, cineva trebuie să răspundă! Este vorba de o mulțime de turnee în care nu a avut voie să joace, dar și de bani și de punctele pe care le-a pierdut în clasamentul WTA, care sunt foarte importante” a declarat Ilie Năstase pentru playtech.ro.

Foto Facebook