Trei doctoriţe rezidente s-au luat la bătaie şi s-au tras de păr în faţa colegilor în Spitalul Judeţean din Oradea. Șeful a intervenit să le despartă pe rezidentele bătăuşe. Acum ele vor fi anchetate de Comisia de Disciplină, cât și de Comisia de Etică.

Cele trei rezidente de la Spitalul Oradea s-au luat la ceartă, miercuri, chiar în cadrul secţiei Infecţioase II, conduse de dr. Andrei Csep.

„Au început, de faţă cu colegii, să strige una la alta. Apoi să se lovească”, a descris scena un martor, adăugând că după câteva minute au fost despărţite de şeful secţiei.

Potrivit ebihoreanul.ro, scandalul a pornit de la un medic chipeș din spital. Sămânța de scandal a fost o conversație pornită de una dintre cele trei rezidente care și-a mărturisit admirația față de un medic. O alta a afirmat, însă, că are un „laptop nașpa”, drept urmare nu ar merita să „se combine” cu el.

Managerul Spitalului Județean, dr. Gheorghe Carp a dat explicații despre comportamentul rezidentelor agresive, fără însă a dezvălui numele acestora: „Una dintre doctorițe, să o numim X, a scris pe grupul lor de WhatsApp că-i place de un medic, iar alta, Y, a spus că acesta are „un laptop nașpa”, sugerând să nu „se combine” cu el. A adăugat că dacă X o face, se va purta cu ea ca și cu Z, cu care nu este în relații bune. Așa a aterizat și Z în ceartă”, a relatat dr. Gheorghe Carp. „Nu s-au certat pe vreun pacient...”, a încheiat acesta, ironic.

Ce pedepse riscă cele trei doctorițe

Joi dimineață, cele trei doctorițe rezidente care s-au tras de păr și s-au lovit în incinta secției de Infecțioase II au fost convocate de managerul Spitalului Județean, dr. Gheorghe Carp, pentru a da explicații privind comportamentul lor.

„S-au prezentat azi dimineață, le-am ascultat și apoi am dispus să fie trimise în fața Comisiei de Disciplină și a Comisiei de Etică, pentru că au dat dovadă de o conduită contrară codului etic și au încălcat regulile de disciplină”, a declarat dr. Carp, potrivit aceleiași surse.

Potrivit acestuia, cazul va trebui soluționat de fiecare dintre cele două comisii „în maximum două - trei săptămâni”. „Dacă ar fi după mine, s-ar putea lămuri în două zile, cu tot cu audieri, redactarea concluziilor și propunerea sancțiunilor”, afirmă managerul.

În ce privește sancțiunile, dr. Carp spune că acestea pot varia de la aplicarea unor penalități la salariu până, inclusiv, la desfacerea contractelor de muncă.

Foto Imago