Nu doar o dată, atât în mediul online, cât și în offline, au fost auzite glume despre fotbalul feminine și despre practicantele acestuia, mai exact: „Cum ar fi dacă după meci fotbalistele ar face schimb de tricouri?” sau „Ce s-ar întâmpla dacă, după ce marchează, o fotbalistă își dă tricoul jos?”.

Iată că una dintre aceste glume s-a transformat în realitate zilele trecute, în timpul finalei Campionatului European la fotbal feminin! Chloe Kelly, jucătoare în vârstă de 24 de ani care evoluează pentru Manchester City și pentru naționala Angliei, a marcat golul decisiv în prelungirile meciului cu Germania, încheiat cu scorul de 2-1. Astfel, Anglia a reușit să câștige pentru prima dată în istorie Campionatul European la fotbal feminin!

Imediat după ce a înscris, Chloe Kelly a început să alerge de fericire, iar celebrarea golului a fost inedită: fotbalista a renunțat la tricou! Colegele ei s-au bucurat alături de Chloe Kelly, însă ele nu i-au urmat gestul pentru care tânăra de 24 de ani s-a ales și cu un cartonaș galben.

Bucuria a fost cu atât mai mare deoarece meciul a avut loc chiar în Marea Britanie, pe celebrul Wembley, iar în tribune au fost aproape 90.000 de fani. Mai mult decât atât, Germania, adversara din finală a Angliei, a câștigat 8 dintre cele 12 Campionate Europene la fotbal feminin care au avut loc până acum.