Ajuns la aproape 85 de ani, vârstă pe care o va împlini în luna mai, Ion Țiriac nu este doar unul dintre cei mai bogați români, ci și un personaj recunoscut la nivel mondial.

Fost jucător de tenis, Ion Țiriac este un nume care a clădit un adevărat imperiu și apare destul de des în paginile presei financiare. Și, mai mult decât atât, miliardarul român vorbește de fiecare dată despre subiectele importante din țară sau de la nivelul întregii planete.

Recent, într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, Ion Țiriac și-a dat cu părerea și despre războiul pornit de Rusia în Ucraina, afirmând că, dacă el ar putea să conducă lumea, ar încheia imediat acest conflict!

„Războiul, în secolul ăsta, nu-și are locul. Războiul ăsta ar trebui, într-un fel sau altul, să se termine mâine. Eu, dacă aș fi împăratul Europei, aș aduna toate națiunile, aș pune toți președinții la masă: «Vă rog frumos, ia veniți la masă. Haideți să stăm aici, cum o rezolvăm?». Altfel, ieșim afară din context. Eu sunt atât de bătrân încât am trăit al Doilea Război Mondial. Îmi aduc aminte de bombe. Uite ce se întâmplă acum, ne e frică... Să sperăm că se termină repede. Războiul n-ar trebui să existe”, a spus Ion Țiriac pentru sursa citată.

foto: Profimedia