Ajuns la aproape 85 de ani, vârstă pe care o va împlini în luna mai, Ion Țiriac este, fără dar și poate, unul dintre cei mai cunoscuți români nu doar în țară, ci și la nivel mondial.

Miliardarul care a ocupat timp de mai mulți ani primul loc în topul celor mai bogați români a făcut în trecut unele dezvăluiri despre numele său.

Chiar dacă e cunoscut de toată lumea drept Ion Țiriac, afaceristul și totodată fostul sportiv afirmă că în certificatul de naștere, în buletin și în pașaport are alt prenume. Asta deoarece tatăl lui a vrut neapărat să-l boteze la fel ca pe el, adică Ioan!

„În paşaport scrie Ioan, nu scrie Ion. Tatăl meu a fost Ioan şi atunci m-a făcut şi pe mine Ioan. Am încercat la un moment dat să îmi schimb numele, să îmi pun Ion, dar trebuia să fac atâtea hârţoage încât am renunţat. Ioan Ţiriac scrie în paşaport, născut în 1939, pe 9 mai, la Braşov”, a spus în trecut, la TVR 2, cel cunoscut de toată lumea drept Ion Țiriac.

Pentru a continua tradiția, miliardarul și-a botezat fiul tot ca pe el, însă de această dată în certificatul de naștere a trecut numele așa cum este și el recunoscut. Astfel, pe fiul lui Țiriac îl cheamă Ion Țiriac, dar mai are și încă un prenume: Alexandru.

foto: Știrile PRO TV