Ion Țiriac are soluţia pentru încheierea războiului din Ucraina. Pe 24 februarie 2022, Rusia a declanșat invazia armată a Ucrainei.

Omul de afaceri în vârstă de 83 de ani a vorbit despre situația dramatică din Ucraina,unde armata rusă a bombardat intens în ultimele zile în zona centralei nucleare de la Zaporojie.

Țiriac se teme de ce e mai rău!

Miliardarul a afirmat că, dacă i-ar sta în putere, ar aduna toți președinții de stat la o masă, pentru a găsi soluții de încheiere a războiului.

 „Dacă aș fi împăratul Europei, asta aș face!”

"Războiul, în secolul ăsta, nu-și are locul. Nu-și are locul pentru că ferească Dumnezeu să găsești pe cineva care să apese butonul (gesticulează, făcând referire la amenințarea nucleară). Nu Rusia, nu Statele Unite, nu Germania, nu Franța. Nu, ci un nebun, undeva.

Asta nu ne trebuie nouă! Ferească Dumnezeu, în fiecare zi vedem un soldat rus mort, un soldat ucrainean mort. Orice mort e mult prea mult, dar uită-te ce se întâmplă din punct de vedere economic. Uite cum aceste sancțiuni pe care le-am tot făcut se întorc la noi! Războiul ăsta ar trebui, într-un fel sau altul, să se termine mâine.

Eu, dacă aș fi împăratul Europei, aș aduna toate națiunile, aș pune toți președinții la masă. „Vă rog frumos, ia veniți la masă. Haideți să stăm aici, cum o rezolvăm?” Altfel, ieșim afară din context. Eu sunt atât de bătrân încât am trăit al Doilea Război Mondial. Îmi aduc aminte de bombe ... uite ce se întâmplă acum, ne e frică de centrala aia (n.r. - centrala de la Zaporojie) care e nepăzită bine. Să sperăm că se termină repede.", a declarat Ion Țiriac, pentru GSP.ro.

Situată în apropierea oraşului Energodar de pe fluviul Nipru, nu departe de peninsula ucraineană Crimeea (sud), centrala  Zaporojie, cea mai mare din Europa, are şase din cele 15 reactoare ucrainene, capabile să alimenteze patru milioane de locuinţe. Ea a intrat sub controlul trupelor ruse pe 4 martie, la scurt timp după începerea invaziei Ucrainei pe 24 februarie.

Foto Agerpres